Siirry sisältöön

KSSHP:n alueen koronavirustilanne huononee entisestään joten testauskriteereitä muutetaan hallitusti

oronanyrkin tiedote: KSSHP:n alueen koronavirustilanne huononee entisestään joten testauskriteereitä muutetaan hallitusti

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (ns. Koronanyrkki) kokoontui tänään (13.12.2021) käsittelemään alueen koronavirustilannetta. Koronavirustartunnat ovat yhä edelleen nousussa ja tilanne on huonontunut viimeviikkoisesta. Sairaalahoidon tarve on ollut noususuuntaista. Vakavissa tautitapauksissa alueella on lähes aina syynä ollut rokottamattomuus. Alueen testaus- ja jäljitysresurssit ovat vakavasti kuormittuneet. Kokouksessa todettiin myös, että rokotetut sairastavat tautia yhä lievempänä ja levittävät tautia rokottamattomia vähemmän. Edellä mainittujen syiden takia johtoryhmä päätyi säilyttämään alueen epidemiologiselta määrittelyltään leviämisalueena.

Testauskriteereitä muutetaan hallitusti koronavirustilanteen hillitsemiseksi

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen testauskriteereitä on pyritty muuttamaan käytettävissä olevien resurssien puitteissa niin, että koronavirustilannetta pystyttäisiin hillitsemään mahdollisimman tehokkaasti.

KSSHP:n alueella testataan kaikki oireiset altistuneet heidän rokotussuojastaan riippumatta. Lisäksi testiin tulee tulla oireiden ilmetessä, mikäli rokotteita ei ole otettu.

Nyrkki ei tällä hetkellä päätynyt kommentoimaan kotitestien käyttöä. Asiaa täsmennetään valtakunnallisten linjausten edetessä. Toistaiseksi kotitestillä ei voi korvata virallista, terveydenhuollon toimijan tekemää PCR-testiä.

Myös rokotettujen tulee käyttää maskia

Kokouksessa todettiin, että tilaisuuksissa, joissa vaaditaan koronapassi, on yhä tärkeää käyttää kasvomaskia ja noudattaa hyvää käsihygieniaa koronavirustartuntojen välttämiseksi.

Omikron-varianttia ei toistaiseksi ole havaittu alueella

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ei toistaiseksi ole havaittu Omikron-varianttia.

—-

Lisätietoja:

KSSHP:n johtajaylilääkäri, johtoryhmän puheenjohtaja Juha Paloneva

juha.paloneva@ksshp.fi

+358142691680

Takaisin ajankohtaisiin