Siirry sisältöön

Kirjaston esteettömyys/saavutettavuus

INVAPYSÄKÖINTI

Liikkumisesteisten autopaikka sijaitsee Toivakkatalon ja kirjaston välissä olevalla parkkipaikalla, yli 10 metrin päässä kirjaston pääsisäänkäynnistä. Kirjaston pääsisäänkäynnille johtavalla kulkureitillä on loiva ylämäki.

ESTEETÖN SISÄÄNPÄÄSY

Pääsisäänkäynnin ovet ovat raskaat avata käsin, ei automaattista avausta. Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2cm korkea kynnys. Pääoven vieressä on ovikello, jota painamalla henkilökunta tulee auttamaan oven avaamisessa. Palautusluukku ja omatoimikirjaston kirjautumislaite sijaitsevat niin ikään pääoven vieressä.

HISSI/TILAT

Kirjaston huonekalujärjestelyt ovat selkeät ja sisätiloissa on tilaa liikkua pyörällisen apuvälineen kanssa. Kirjaston näyttely/kokoustilaan on noin 2cm korkea kynnys. Henkilökunta auttaa mielellään kirjastossa asioimisessa.

INDUKTIOSILMUKKA/APUVÄLINEET

Kirjastosta löytyy asiakaskäyttöön lukulasit, lastenistuimella varustettu pyörällinen kävelytuki ja ylemmille hyllyille ulottumista helpottavia jakkaroita. Induktiosilmukkaa kirjastossa ei ole.

INVA-WC

Kirjastossa on esteetön wc, joka oven sisäpuolella on kaide. Wc-istuimen molemmin puolin on käsituet. Kirjastossa ei ole lastenhoitotilaa.

SUUREN KIRJASINKOON KOKOELMA/SAAVUTETTAVA AINEISTO

Kirjastossa on selkokielistä kirjallisuutta, äänikirjoja, vieraskielistä kirjallisuutta, tavutettuja ja helppolukuisia kirjoja, vieraskielisiä kuvakirjoja, isotekstistä kirjallisuutta sekä kielikurssipaketteja.