Siirry sisältöön

Kirjasto palvelee

Kirjaston aineiston lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti. Ensimmäinen kortti on maksuton. Kirjastokortin saa esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja ilmoittamalla kirjaston pyytämät tiedot. Kaikissa Keski-kirjastoissa käytetään samaa kirjastokorttia.

Alle 15-vuotias tarvitsee kortin saamiseen huoltajan kirjallisen suostumuksen. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja esitettävä aina lainattaessa.

Täytä ja tulosta: Kirjastokorttihakemus

Voit liittää kirjastokorttiin tunnusluvun verkkopalveluita varten. Tunnusluvun saat henkilökohtaisesti kirjastostasi, sitä ei anneta puhelimessa eikä sähköpostitse.

Kirjautumalla verkkokirjastoon kirjastokortilla ja tunnusluvulla voit uusia omia lainoja ja tehdä varauksia sekä lainassa että hyllyssä olevasta aineistosta. Lisäksi voit tilata varatun aineiston noutoilmoitukset suoraan omaan sähköpostiin tai tekstiviestillä. Sähköpostiin voit myös tilata muistutuksia lähestyvistä eräpäivistä.

Jos kortti katoaa, ota heti yhteyttä kirjastoon. Kadonnut kortti mitätöidään ja saat uuden kirjastokortin kadonneen tilalle korvausta vastaan.

Ilmoita muuttunut osoitteesi kirjastolle joko soittamalla tai käymällä kirjastossa. Voit myös muuttaa tiedot itse verkkokirjastossa. Kirjasto ei automaattisesti saa muuttuneita tietoja väestötietojärjestelmästä.

Toivakan kirjastosta voi lainata kirjoja, lehtiä, äänikirjoja, äänitteitä, dvd- ja Bluray -levyjä, digitaalisia pelejä, lautapelejä ja käsinukkeja. Dvd- ja Bluray-levyjen, lautapelien ja lehtien laina-aika on 2 viikkoa, muun aineiston 4 viikkoa. Lainoja voi uusia 5 kertaa kirjastossa, puhelimitse tai verkkokirjastossa mikäli niistä ei ole varauksia.

Kirjasto tarjoaa myös kaukopalvelua, mahdollisuuden kopiointiin (maksullinen) ja skannaukseen sekä ilmaisen internet-yhteyden asiakkaille. Asiakkaiden käytössä on kaksi tietokonetta sekä aineistonhakukone, jota voi käyttää myös e-lehtien lukemiseen.