Siirry sisältöön

Senioritoiminta

SENIORIPÄIVÄT, KEVÄT 2024

Senioripäivät kokoontuvat parillisten viikkojen tiistaina klo 11-13 seurakuntakodilla, os. Salomonin tie 8.

23.1. Ehtoollishartaus ja senioripäivien kevään toiminnan esittelyä

6.2. Vieraana Sari Sutela, Keski-Suomen muistiyhdistys ry

20.2. Vieraana apteekkari Marianne Wiiri, Toivakan apteekki

5.3. Rami ja nimettömät -orkesteri, musiikkia

19.3. Pääsiäisen ajan ohjelmaa

2.4. Vieraana Jyvässeudun Kuulo ry, kuulonhuollon lähipalvelua

16.4. Jenni Oranen JenoraDesign, eläketarinoita

30.4. Vappuohjelmaa

14.5. Leena Rouhiainen esittelee kalevalaista jäsenkorjausta ja Maisa Launonen soittaa konserttikannelta

28.5. Keväthartaus ja -juhla

Marttojen valmistama herkullinen lounas 10 € tai kahvi & pulla 3 €.

 

KULJETUSHAKEMUS SENIORITOIMINTAAN

Kuljetushakemuksen voi täyttää sähköisesti tai paperilomakkeen voi noutaa kirjastolta tai Toivakkatalolta aukioloaikojen puitteissa. Sähköinen hakemus löytyy tästä linkistä. Kuljetuspalvelua voi hakea kriteerit täyttävä henkilö missä tahansa vaiheessa kuluvaa vuotta.

Paperilomakkeet palautetaan hyvinvointisuunnittelija Satu Korhoselle kirjastolle tai Toivakkatalolle. Hakemuksen voi myös postittaa vastauskuoressa, jonka saa paperilomakkeen yhteydessä halutessaan.

Kuljetuspalvelun myöntäminen on harkinnanvaraista. Pakollinen kriteeri on, että henkilö on eläkeläinen, joka ei saa vammaispalvelu- tai sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua. Lisäksi jommankumman seuraavista kriteereistä on täytyttävä:

  • Liikuntarajoite tai
  • ajokortittomuus tai autottomuus

Kun/jos myönteinen päätös kyydistä tulee, henkilö itse hoitaa aina taksille ilmoittamisen kyytitarpeesta jokaisen senioripäivän yhteydessä.

Kuljetuspalvelun mahdollistavat Toivakan kunnan saamat senioreiden virkistystoimintaan kohdennetut perinnöt.

 

Senioripäivää ja kuljetusta koskevat tiedustelut:

Hyvinvointisuunnittelija Satu Korhonen

p. 040 192 78 17

satu.korhonen@toivakka.fi

 

Eloisaa! -toimintaa Toivakassa keväällä 2024:

Toivakan Eloisaa! -ryhmä kokoontuu 10.1.2024 alkaen joka toinen keskiviikko klo 13.30-15.00 Vakkarilla tai erikseen sovittavassa paikassa.

Ryhmässä alustavasti teemoina esimerkiksi aivoterveys, liikunta ja mielenhyvinvointi. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla kerätään osallistujien toiveita ja suunnittellaan syksyn kokoontumisten teemoja yhdessä ryhmän kanssa. Ryhmäkokoontumisemme ovat toiminnallisia vaikkakin tarjoamme osallistujille aina aluksi kahvit. Kokoonnumme Toivakassa nuorisotila Vakkarilla tai Paikkalanvuoren laavulla.

Eloisaa!-toiminta on Liepeen hoiva ry:n koordinoimaa matalan kynnyksen avointa toimintaa kotona asuville yli 65-vuotiaille ikäihmisille. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. Rahoitus toiminnalle haetaan vuosittain. Toiminta alkoi vuonna 2015. Toiminta-alueena on Laukaa ja Toivakka.

Eloisaa!-toiminnan tavoitteena on kotona asuvien ikäihmisten hyvinvoinnin vahvistaminen ja yksinäisyyden tunteen vähentäminen osallistavan, yhdessä suunniteltavan ryhmätoiminnan ja tapahtumien avulla. Ryhmiimme ovat tervetulleita ikäihmiset, jotka pystyvät toimimaan osana ryhmää. Toiminnassa ei ole avustajia käytettävissä. Kokoonnumme sään salliessa usein ulkona lähiluonnon kauneudesta nauttien.

 

 

Vireyttä seniorivuosiin!

Ravitsemustietoutta senioreille Ruokaviraston sivuilla (linkki) >>>

Vireyttä seniorivuosiin -portaali on kattava tietopaketti ikääntyneiden ravitsemuksesta. Sivusto on suunnattu ikääntyneille ja heidän läheisilleen. Toivomme, että kunnat ja hyvinvointialueet linkittäisivät portaalin omille verkkosivuilleen, jotta kunnan ja alueen asukkaat löytäisivät sen helposti – siis vinkki asiasta kunnan viestintään, jos portaali ei ole vielä käytössä.

Portaalin tarkoitus on koota yhteen luotettavaa tietoa ikääntyneiden ravitsemuksesta ja tarjota sitä helposti selailtavassa muodossa.

Ravitsemusportaalista löydät:

  • Tietoa hyvästä ravitsemuksesta ikääntyessä
  • Asiaa liikunnasta ja syömisestä
  • Faktaa aivoterveydestä
  • Kattavan materiaalipankin, testejä, videoita, esitteitä sekä runsaasti ruokaohjeita