Siirry sisältöön

Matkailu

Toivakka on todellinen Järvi-Suomen helmi!
Pieni säkenöivä kunta kauniissa maisemissa toivottaa vierailijat lämpimästi tervetulleiksi. Kunnan yrittäjät tuottavat monipuolisia palveluita ja Toivakasta löytyy erinomaisia hyvinvointimatkailun palveluita joogaviikonlopuista luontokokkauskursseihin ja hiljaisuuden retriitteihin. Majoituspaikaksi voi valita omaan tyyliin sopivan kohteen kelomökistä historialliseen kartanoon. Tarjonnasta löytyy hyviä vaihtoehtoja, kun halutaan majoittua ja on aihetta juhlaan tai tarvitaan tilaa kokouspäiväksi.

Upea ja vaihteleva luonto sekä Päijänteen ja muiden vesistöjen läheisyys tarjoavat luonnon luksusta ja rauhoittavan ympäristön monenlaisille luontoharrastuksille, kuten patikointi, kalastus, metsästys ja sienestys. Ruuhipirtin aktiivinen kesäteatteri tunnetaan tuotannoistaan ja Toivakan perinteiset kesämarkkinat viihdyttävät koko perhettä. Suositun kesäkauden lisäksi Toivakassa on tarjolla nähtävää ja koettavaa kaikkina vuodenaikoina. Talven valkeilla hangilla aktiivilomailijat voivat lähteä latuverkostoille hiihtämään. Kylämarkkinat ja tapahtumat tarjoavat iloa elämään asukkaille ja vierailijoille ympäri vuoden.

Toivakkaan on helppo saapua kaikkialta Suomesta, mutta se on tarpeeksi suojassa taaten luonnonrauhaa latautumiseen ja arjen kiireiden vastapainoksi. Toivakka on sykkivän sydämen kunta, sen kylissä on historian havinaa, nykypäivän kuhinaa ja asukkaiden iloa. Monet palaavat Toivakkaan vuosi toisensa jälkeen, jotkut rakentavat mökkinsä ja toiset muuttavat pysyvästi asumaan. Joko sinä olet käynyt ihastumassa? Sydämellisesti tervetuloa piipahtamaan, päiväksi, pidemmäksi tai pysyvästi.

 

 

Toivakassa on nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden
Kaunis puukirkko yllättää vierailijan erikoisella maalaustaiteellaan ja kirkonkylän perinnepolku sekä Vanha Pappila museoalueineen tarjoavat historian havinaa. Toivakassa luonto lumoaa jääkauden jättämien jälkien maisemissa, erinomaisten luontopolkujen ja hiihtoreittien äärellä. Tiesitkö, että Toivakassa sijaitsee Suomen sisävesien syvin kohta ja Suomen suurin havupuu? Oletko kuullut, että Toivakassa on Elisabethin metsä, jossa presidentti Kekkonen, Englannin kuningatar Elisabeth ja prinssi Philip ovat nauttineet lettuja metsälounaalla.

Markkinat, kylien kesäjuhlat, maakunnan kuuluisa kesäteatteri ja ralli kutsuvat kesätapahtumiin. Joulun alla tiernapoikien näytökset, tonttujen aarremetsä ja käsityöläisten joulumyyjäiset luovat aidon joulun tunnelman ja koko perhe saa viilettää Kirkon mäkeä laskiaismäessä. Seuraa Toivakan tapahtumakalenteria ja tervetuloa kokemaan Toivakan iloa!