Siirry sisältöön

Maksut

Maksu noutamattomasta seutuvarauksesta 2 €
Maksu noutamattomasta varauksesta 2 €
Kaukolainamaksu 3 € + mahdolliset lähettäjäkirjaston maksut
Uusi lainauskortti 2 €
Huomautusmaksut:
1. huomautus 2 €
2. huomautus 3 €
3. huomautus lasku aineistosta

Kaikki varaukset ovat maksuttomia. Varausten noutoaika on yksi viikko. Jos varausta ei ole noudettu tai peruttu viimeiseen noutopäivään mennessä, kirjautuu tästä kahden euron maksu asiakkaan tietoihin.

Kaukolainaksi tilataan sellaista aineistoa, jota ei löydy Keski-kirjastojen kokoelmista. Kaukolainasta peritään 3 €:n maksu, jolla katetaan kirjan postittamisesta aiheutuvia kuluja. Kaukolainamaksun lisäksi peritään mahdolliset lainaajakirjaston maksut. Alueellista kehittämistehtävää hoitavat kirjastot, Varastokirjasto ja Eduskunnan kirjasto eivät peri kaukolainoistaan maksua, mutta tieteelliset kirjastot laskuttavat yleensä noin 10 €/laina.

Uudesta lainauskortista peritään maksua 2 €. Ensimmäinen kortti on maksuton.

Erääntyneestä aineistosta lähetetään asiakkaalle kaksi maksullista huomautusta. Mikäli näidenkään jälkeen aineisto ei palaudu, laskutetaan asiakkaalta aineiston korvaushinta.

Maksuvälineenä Toivakan kirjastossa käy käteinen, pankkikortti ja yleisimmät luottokortit. Maksut voi hoitaa myös verkkomaksuna Keski-kirjastojen sivujen kautta.

Kirjaston käyttö on asiakkaalle täysin maksutonta, jos lainat palautetaan tai uusitaan ajallaan, ja varaukset noudetaan viimeiseen noutopäivään mennessä.