Siirry sisältöön

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu TYP

Keski-Suomen eteläinen TYP on Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Konneveden, Kuhmoisten, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Saarijärven, Toivakan, Uuraisten, Äänekosken ja Keski-Suomen TE-toimiston sekä Kelan yhteinen palveluverkosto.

Miten ja ketä TYP palvelee

TYP:n tehtävänä on auttaa asiakasta sijoittumaan työmarkkinoille tai muihin palvelutarpeiden mukaisiin palveluihin. TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteispalvelutarpeen arvio tehdään kun työnhakija on saanut vähintään 300 päivää työmarkkinatukea tai ollut työttömänä vähintään 12 kuukautta (alle 25-vuotiaat 6 kuukautta). TYP:n tavoitteena on edistää yksilöllisesti asiakkaan työkykyisyyttä ja työllistymistä. TYP:ssa asiakasta palvelevat yhteistyössä TE-toimiston, hyvinvointialueen ja Kelan työntekijät.

Palvelut TYP:ssa

Yhteistoimintamallissa TE-toimisto, hyvinvointialue ja Kela yhdessä arvioivat työttömien palvelutarpeet, suunnittelevat heille työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaiset palvelukokonaisuudet sekä vastaavat työllistymisprosessin etenemisestä ja seurannasta. Asiakkuus alkaa, kun TE-toimistosta asiakas kutsutaan henkilökohtaiseen tapaamiseen.

Toivakan kunnassa TYP yhteistoimintamallin mukaiseen asiakaspalveluun osallistuu 1.1.2023 alkaen Toivakan kunnan sijasta Keski-Suomen hyvinvointialueen edustus.