Vammaispalvelut

Vammaispalvelut

Hyvinvointialue vastaa vammaisten palveluista 1.1.2023 alkaen. Lue lisää vammaisten palveluista osoitteessa: https://hyvaks.fi/palvelumme/vammaisten-palvelut

Ajantasaiset yhteystiedot Keski-Suomen hyvinvointialueen sivuilta kunnittain: https://hyvaks.fi/asiointi/kunnat/toivakka

Vammaispalvelujen lomakkeet löytyvät Keski-Suomen hyvinvointialueen sivulta: https://hyvaks.fi/asiakkaana/lomakkeet

 

Kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta

Työ- ja päivätoiminnasta vastaa Keski-Suomen hyvinvointialue. Työ- ja päivätoiminnan ajantasaiset yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

https://hyvaks.fi/asiointi/kehitysvammaisten-tyo-ja-paivatoiminta-toivakka

 

Toivakan vanhus- ja vammaisneuvosto

Vanhus- ja vammaisneuvoston tarkoituksena on kuntalain mukaan vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan. Neuvosto ei ole kunnan virallinen toimielin vaan kuulemis- ja vaikuttamiskanava. Vanhus- ja vammaisneuvosto voi ottaa kantaa mm. ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden hyvinvointiin, terveyteen, osallisuuteen, elinympäristöön, asumiseen, liikkumiseen, päivittäisistä toiminnoista suoriutumiseen ja tarvittaviin palveluihin.

Toivakkaan perustettiin vanhus- ja vammaisneuvosto keväällä 2013, jolloin yhdistettiin aikaisemmin erillisinä toimineet vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto. Neuvoston tarkoituksena on ajaa vanhusten ja vammaisten asioita Toivakassa, tehdä ehdotuksia ja yhteistyötä kunnan työntekijöiden kanssa.

Toivakan vanhus- ja vammaisneuvosto 2022:

Jäsenet
Markus Tattari
Elina Sarlund
Sirkka Ketonen
Minna Huovilainen
Simo Laulajainen

Varajäsenet kutsumisjärjestyksessä
Mikko Kuustie
Tuulikki Viinikainen.