Siirry sisältöön

Harrastamisen Suomen mallin kerhot

Harrastamisen Suomen mallin kerhotoiminta

Harrastamisen Suomen mallin maksuton kerhotoiminta Toivakassa kevätlukukaudella 2024:

Tunneturre-kerho (Tiina Lehtomäki, Jelppitassut)

Vuorovaikutustaitojen harjoittelua koira-avusteisesti

Koirien on havaittu vaikuttavan positiivisesti lukuisiin eri osa-alueisiin, kuten keskittymiseen, ongelmanratkaisuun, kognitioon, muistiin ja puheen tuottoon. Koiran avulla on helppo harjoitella empatiataitoja ja koirien on useilla havaittu auttavan myös erilaisiin pelkotiloihin.

Tunneturre-kerhossa lapset pääsevät harjoittelemaan vuorovaikutus- ja tunnetaitoja koira-avusteisesti. Kaikki kerhossa tavattavat koirat on koulutettu ja testattu sopiviksi ihmisläheisiin töihin. Tunneturre-koiria on yhteensä neljä: kolme labradorinnoutajaa ja yksi cockerspaniel. Jokaisella kerhokerralla on mukana yksi koira.

Tunneturre-kerho on päättynyt kevään 2024 osalta – kiitos osallistuneille.

Sirkuskerho 1.-6. lk (Marianne Kosonen, Gaija Circus)

Sirkuskerhossa harjoitellaan erilaisia sirkuslajeja ja välineitä Gaija Circuksen sirkusohjaajan opastuksella. Tunti sisältää lajinomaisen alkulämmittelyn, tekniikkaharjoitteita ja liikunnallisia leikkejä. Yhden ohjaajan kerhoon mahtuu 10 lasta. Sirkuskerhossa ollaan paljain jaloin ja mukaan tulee ottaa oma juomapullo. Huomioithan, että osallistujat eivät ole vakuutettuja Gaija Circus ry:n toimesta.

Sirkuskerho on päättynyt kevätlukukauden 2024 osalta – kiitos osallistuneille.

Monilajikerho, Kankaisten koulun ulkoympäristö

Kankaisten koulun monilajikerho järjestetään perjantaisin kello 12.30-13.30. Huomioithan liikuntavaatetuksessa, että kerhotoiminta tapahtuu ulkona.

Kerhosta voi tiedustella lisää apulaisjohtaja Taina Hoskarilta ja hänelle voi myös ilmoittautua kerhoon: taina.hoskari@toivakka.fi. Kerhoon voi ilmoittautua myös paikan päällä, eli sähköposti-ilmoittautuminen ei ole välttämätöntä.

 

Harrastamisen Suomen mallin koordinaattorina toimii Toivakassa kulttuuri- ja vapaa-aikasuunnittelija:

Susanna Liljander

Kulttuuri- ja vapaa-aikasuunnittelija (opintovapaan sijainen)

040 553 1456