Harrastamisen Suomen mallin kerhot

Harrastamisen Suomen mallin kerhotoiminta

Harrastamisen Suomen mallin mukainen osallistujille maksuton kerhotoiminta on käynnistynyt jälleen Toivakassa.

Tunneturre-kerho (Tiina Lehtomäki, Jelppitassut)

Vuorovaikutustaitojen harjoittelua koira-avusteisesti

Koirien on havaittu vaikuttavan positiivisesti lukuisiin eri osa-alueisiin, kuten keskittymiseen, ongelmanratkaisuun, kognitioon, muistiin ja puheen tuottoon. Koiran avulla on helppo harjoitella empatiataitoja ja koirien on useilla havaittu auttavan myös erilaisiin pelkotiloihin.

Tunneturre-kerhossa lapset pääsevät harjoittelemaan vuorovaikutus- ja tunnetaitoja koira-avusteisesti. Kaikki kerhossa tavattavat koirat on koulutettu ja testattu sopiviksi ihmisläheisiin töihin. Tunneturre-koiria on yhteensä neljä: kolme labradorinnoutajaa ja yksi cockerspaniel. Jokaisella kerhokerralla on mukana yksi koira.

Tunneturre-kerho järjestetään nuorisotila Vakkarilla (Jussilanpuisto 5B) maanantaina 4.9. alkaen. Kerhoon sisältyy yhteensä 12 kertaa viikoittain maanantaisin niin, että viikolla 42 kerho on syyslomatauolla ja viimeinen kerta pidetään 27.11.

Ryhmiä on kaksi:

Tunneturre-kerho 1.–6. lk TÄYNNÄ
– välipala klo 15–15.30 (kerhon tarjoama tai omat eväät)
– kerhotoimintaa klo 15.30–16.30
– enintään 6 osallistujaa

Tiedustelut suoraan ohjaajalle Tiina Lehtomäelle: lehtomaki.tiina@gmail.com

Lisätietoja osoitteessa www.jelppitassut.com

 

Sirkuskerho (Marianne Kosonen, Gaija Circus)

Sirkuskerhossa harjoitellaan erilaisia sirkuslajeja ja välineitä Gaija Circuksen sirkusohjaajan opastuksella. Tunti sisältää lajinomaisen alkulämmittelyn, tekniikkaharjoitteita ja liikunnallisia leikkejä. Yhden ohjaajan kerhoon mahtuu 10 lasta. Sirkuskerhossa ollaan paljain jaloin ja mukaan tulee ottaa oma juomapullo. Huomioithan, että osallistujat eivät ole vakuutettuja Gaija Circus ry:n toimesta. Kerhoon sisältyy yhteensä 12 kertaa viikoittain keskiviikkoisin niin, että viikolla 42 kerho on syyslomatauolla ja viimeinen kerta pidetään 29.11.

Sirkuskerho järjestetään alakoululaisille:

Sirkuskerho 1.–6. lk TÄYNNÄ
– keskiviikkoisin 6.9. alkaen klo 15–16 Toivakan koulukeskuksen liikuntasalissa
– kerho on tauolla syyslomaviikolla 42

kosonen.marianne@gmail.com

HUOM! Sirkuskerho on täynnä. Kiitos ilmoittautuneille.

 

Monilajikerho, Kankaisten koulun ulkoympäristö

Kankaisten koulun monilajikerho järjestetään perjantaisin 8.9. alkaen kello 12.30-13.30. Kerhon ohjaajana toimii Katariina Laitinen. Huomioithan liikuntavaatetuksessa, että kerhotoiminta tapahtuu ulkona. Kerho on tauolla syyslomaviikolla 42 ja kerho jatkuu ainakin 1.12. saakka.

Kerhosta voi tiedustella lisää apulaisjohtaja Taina Hoskarilta ja hänelle voi myös ilmoittautua kerhoon: taina.hoskari@toivakka.fi. Kerhoon voi ilmoittautua myös paikan päällä, eli sähköposti-ilmoittautuminen ei ole välttämätöntä.

 

Monilajikerho, Toivakan koulukeskuksen liikuntasali:

– maanantaisin 18.9. alkaen 8.00-8.55 monilajikerho 7.-9. lk

Palloilulajeihin painottuvien kerhojen ohjaajana toimii Toivakan kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikasuunnittelija Susanna Liljander. Kerhot jatkuvat ainakin 27.11. saakka ja kerho on tauolla syyslomaviikolla 42. Ilmoittautumiset (nimi ja luokka-aste) osoitteeseen susanna.liljander@toivakka.fi

 

Harrastamisen Suomen mallin koordinaattorina toimii Toivakassa kulttuuri- ja vapaa-aikasuunnittelija:

Susanna Liljander

Kulttuuri- ja vapaa-aikasuunnittelija (opintovapaan sijainen)

040 553 1456