Hiihtoladut ja pulkkamäki

Jyvässeudun latuinfo (Latuinfo on tauolla Toivakan osalta)

https://www.jyvaskylanseutu.fi/latuinfo

Toivakan keskustan hiihtoladut

P-paikka Palosentie 7.

3,3km valaistu P/V keskivaikea (1 hoitoluokka)
1,5km valaistu P/V helppo (alamaaston ”serpentiini” latu)
0,8km valaistu P/V helppo (alamaaston ”ympyrälenkki”)

10km metsälenkki P/ osittain V (hoitoluokka 2). Lenkki ajetaan vain hyvän lumen aikaan ja resurssien puitteissa, koirahiihto on sallittu. Pitkällä lenkillä on joissain kohdissa vastakkainen liikenne, joten varovaisuutta.10km tulee, kun lähtee urheilukentältä ja palaa urheilukentälle ja hiihtää matkalla myös kaikki kääntölenkki osuudetkin.

Valaistun ladun valoista: valo-ohjaus painike on P-paikan infotaulun takana olevassa tolpassa. Aamun ja illan 1 liikkuja sytyttää valot napista ja valot sitten sammuvat automaattisesti. Aamuisin valoisuuden mukaan ja illalla valot sammuvat klo 21.30!

Keskustan ja Huikon latujen kunnossapidosta vastaa Toivakan kunta. Ladut kunnostetaan resurssien mukaan.

Hiihtokelien aikaan valaistun ladun latupohjilla kävely / koirien ulkoiluttaminen on ehdottomasti kielletty. Koirahiihto on sallittu urheilukentän lähellä olevalla pellolla (200m) sekä pidemmällä metsälenkillä, metsä ladulle pääsee Paikkalanvuorentien päästä. 

Keskistan hiihtolatujen läheisyydessä on pulkkamäki, jossa on myös laavu. Pulkkamäkeen kuljetaan P-paikan oikealla puolella olevan aidan takaa kulkevaa väylää pitkin, latupohjilla kävely kielletty hiihtokelien aikaan! Pulkkamäkeen pääsee myös Versotien kautta.

HIIHTOLADUT KYLILLÄ

Huikko (hoitoluokka 3)
1,5km P/V keskivaikea. Latujen kunnossapidosta vastaa Toivakan kunta. Ladut kunnostetaan resurssien mukaan (3 hoitoluokka). Temiseväntie 45. Ladun varrella on laavu.

Nisula (yksityinen hoitaa)
Toivolan tilan peltolatu n.2km P/V. Latujen kunnossapidosta vastaa Matti Ilmonen. Toivakan kunta tukee ladun kunnossapitoa. P-paikka Nisulan kylätie 595. Piha-alueella on myös nuotiopaikka ja vilja-aitta, jossa voi vaihtaa varusteita ja lämmitellä.

Kankainen (yksityinen hoitaa)
Kankaisten koululla on noin 1km:n latu P/V. Ladun kunnossapidosta vastaa Heikki Honkonen. Toivakan kunta tukee ladun kunnossapitoa. P-paikka Punaisentorintie 62. Ladun alkupäässä on laavu.