Siirry sisältöön

Hiihtoladut ja pulkkamäki

Toivakan latujen kuntotietoja päivitetään uuteen palveluun:

Fluent Outdoors – Jyväskylä (fluentprogress.fi)

Toivakan keskustan hiihtoladut

P-paikka Palosentie 7.

3,3km valaistu latu P/V keskivaikea (1 hoitoluokka)
1,5km valaistu P/V helppo (alamaaston ”serpentiini” latu)
0,8km valaistu P/V helppo (alamaaston ”ympyrälenkki”)

n.8km metsälenkki P/V (hoitoluokka 2). Lenkki ajetaan vain hyvän lumen aikaan ja resurssien puitteissa. Metsäladulla on koirahiihto sallittu, lähtö Paikkalanvuorentien päästä. Metsäladulla on joissain kohdissa vastakkainen liikenne, joten varovaisuutta.

Valaistun ladun valoista: valo-ohjaus painike on P-paikan infotaulun takana olevassa tolpassa. Aamun ja illan 1 liikkuja sytyttää valot napista ja valot sitten sammuvat automaattisesti. Aamuisin valoisuuden mukaan ja illalla valot sammuvat klo 21.30!

Keskustan ja Huikon latujen kunnossapidosta vastaa Toivakan kunta. Ladut kunnostetaan resurssien mukaan.

Hiihtokelien aikaan valaistun ladun latupohjilla kävely / koirien ulkoiluttaminen on ehdottomasti kielletty. Koirahiihto on sallittu urheilukentän lähellä olevalla pellolla (200m) sekä pidemmällä metsälenkillä, metsä ladulle pääsee Paikkalanvuorentien päästä. 

Keskustan hiihtolatujen läheisyydessä on pulkkamäki, jossa on myös laavu. Pulkkamäkeen kuljetaan P-paikan oikealla puolella olevan aidan takaa kulkevaa väylää pitkin, latupohjilla kävely kielletty hiihtokelien aikaan! Pulkkamäkeen pääsee myös Versotien kautta.

HIIHTOLADUT KYLILLÄ

Huikko (hoitoluokka 3)
1,5km P/V keskivaikea. Latujen kunnossapidosta vastaa Toivakan kunta. Ladut kunnostetaan resurssien mukaan (3 hoitoluokka). Temiseväntie 45. Ladun varrella on laavu.

Nisula (yksityinen hoitaa)
Toivolan tilan peltolatu n.2km P/V. Latujen kunnossapidosta vastaa Matti Ilmonen. Toivakan kunta tukee ladun kunnossapitoa. P-paikka Nisulan kylätie 595. Piha-alueella on myös nuotiopaikka ja vilja-aitta, jossa voi vaihtaa varusteita ja lämmitellä.

Kankainen (yksityinen hoitaa)
Kankaisten koululla on noin 1km:n latu P/V. Ladun kunnossapidosta vastaa Heikki Honkonen. Toivakan kunta tukee ladun kunnossapitoa. P-paikka Punaisentorintie 62. Ladun alkupäässä on laavu.