Siirry sisältöön

Celia-kirjasto

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tarjoaa lukemisesteisille kirjallisuutta esim. äänikirjoina. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi. Lukemiseste voi olla esimerkiksi näkövamma tai heikentynyt näkö, luki- ja/tai oppimisvaikeudet, kehitysvamma, liikkumiseen liittyvät esteet (esim. lihassairaus, reuma, heikentynyt lihaskunto) tai kognitiivisiin taitoihin liittyvät ongelmat (esim. keskittymis- ja oppimisvaikeudet, ADHD, muistihäiriöt, afasia). Myös tilapäisen lukemisesteen vuoksi (esim. sairauden toipilasaika) voi saada oikeuden käyttää Celian palveluita.

Toivakan kirjasto on Celian yhteisöasiakas. Kirjaston kautta voi hankkia tunnukset Celian palveluiden käyttämiseen ja kirjasto tarjoaa myös opastusta palvelujen käyttöön. Celian palveluiden käyttäminen on asiakkaalle täysin maksutonta. Lukemisesteinen asiakas voi rekisteröityä kirjastossa joko Celian äänikirjapalvelun tai CD-kirjakerhon käyttäjäksi. Äänikirjoja voi kuunnella verkkopalvelun kautta suoratoistona tai lataamalla ne omalle laitteelle. Celian kokoelmaa voi selata ilman tunnuksia Celianet-verkkokirjastossa (vierailijakäyttö ilman kirjautumista).

Celia-asiakkaaksi rekisteröitymiseen kannattaa varata aika kirjastosta. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilökortti. Äänikirjapalvelun käyttöä varten tarvitaan toimiva sähköpostiosoite ja verkonkäyttömahdollisuus. CD-kirjakerho on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät voi käyttää verkkopalvelua. Mikäli olet epävarma oikeudestasi Celian palveluihin, ota yhteyttä kirjastoon, puh. 050 5517515 tai anne.vihinen@toivakka.fi tai kysy suoraan Celian asiakaspalvelusta, puh. 0295 333 050 tai palvelut@celia.fi. Kouluikäisten Celia-asiakkuus hoidetaan koulun kautta.

Lisätietoja: celia.fi