Kotihoidon tukipalvelut

Ateriapalvelu

Ateriapalvelua tarvitseva asiakas voi saada kotiinsa Menumat -laitteen, joka on pakastin-uuni -yhdistelmä. Asiakas voi itse valita ja tilata palveluun kuuluvat ateriat kotiinsa.

Turvapalvelu

Kotona asumisen turvallisuutta lisää turvapalvelu. Turvalaitteista tavallisin on turvapuhelin, jonka välityksellä asiakas saa hätätilanteessa apua ranteessaan olevaa hälytysnappia painamalla. Turvapuhelimeen on saatavana lisävarusteita tarpeen mukaan. Muita mahdollisia turvalaitteita ovat mm. ovihälytin, liiketunnistin ja paikantava ranneke.

Kauppapalvelu

Kauppapalvelu on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät pysty huolehtimaan kauppa-asioitaan itsenäisesti tai omaisten turvin.

Kuljetuspalvelu

Sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua myönnetään vähävaraisille ikääntyneille tukemaan asiakkaiden päivittäisten asioiden hoitamista ja sosiaalisen elämän ylläpitämistä.

Kylvetyspalvelu

Kylvetyspalvelu tarkoittaa asiakkaan kodin ulkopuolisissa tiloissa annettua kylvetysapua, mikäli asiakkaalla ei ole soveltuvia peseytymistiloja tai palvelun katsotaan muista syistä olevan tarkoituksenmukainen. Kylvetysapu toteutetaan hoivakoti Soivakassa.