Luontokohteet ja retkeily

Toivakassa on mahdollisuuksia monenlaiseen vapaa-ajan liikuntaan ja rentoutumiseen. 

LAAVUT

Paikkalanvuoren laavu

Paikkalanvuoren laavu sijaitsee Toivakan keskustassa olevan urheilukentän laidalla, pulkkamäen alaosassa. Laavun P-paikka on urheilukentän parkkipaikalla, Palosentie 7.

Tervaharjun laavu, Nisula

Tervaharjun laavu sijaitsee Nisulassa. Laavu on Nisulan metsästysseuran omistama.

Viisarimäen laavu, Viisarimäki

Viisarimäen luontopolku n.2km sijaitsee Toivakan Viisarimäessä, Kuivavuoressa.  Reitin varrella on laavu. Reitti laavulle on vaikeakulkuinen. P-paikan osoite on Rutalahdentie 72, 41660 Toivakka. Laavun ja reitin kunnossapidosta vastaa Viisarimäen kylätoimikunta.

Huikonhuilaus, Huikko

Huikon laavu sijaitsee Huikon latupohjan (1,5km) varrella. Maasto on helppokulkuista latupohjaa. Laavun P-paikka on Temiseväntiellä. Laavulla on wc. Huikon laavu on Toivakan kunnan omistama. Ylläpitäjinä Huikon kyläseura ja Toivakan kunta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rummakon laavu, Ruuhimäki

Ruuhimäen Rummakon reitin varrella on laavu. Laavulla ei ole polttopuita. Polttopuut ovat P-paikalla. Rummakossa voit kiertää joko 3km tai 5km reitin. Reitit ovat vaikeakulkuisia. Reitin varrella on tehty hakkuita kesällä 2019. P-paikan osoite Ranta-kankaistentie 82, 41410 Kankainen.

Ahvenuslaavu, Heiska

Ahvenuslaavu sijaitsee Heiskan kylässä. Laavun lähelle pääsee autolla. Laavulla on näkötorni ja wc. Laavulle kannattaa viedä puita mukanaan. Laavu on Heiskan kyläseuran omistama/ylläpitämä. Laavun ympäristössä ei ole erillistä luontopolkua.

Kankaisten koulun laavu

Kankaisten koulua vastapäätä on vuoden 2019 lopussa valmistunut laavu! Laavu on kaikkien vapaassa käytössä. Laavun on rakentanut Ruuhilapin Erämiehet. Laavun ympärillä on 1km:n hiihtolatupohja.