Siirry sisältöön

Yksityinen varhaiskasvatus

Lasten yksityisen hoidon tuki

Yksityisen hoidon tukea maksetaan, jos perheen alle kouluikäistä lasta hoitaa kunnan hyväksymä yksityisen varhaiskasvatuksen tuottaja. Mikäli lapsen hoidon järjestämiseen saadaan varhaiskasvatuksen palveluseteliä, ei yksityisen hoidon tukea makseta.

Lasten yksityisen hoidon tukeen kuuluu hoitoraha sekä perheen tulojen perusteella hoitolisä. Yksityisen hoidon tukea haetaan Kelan toimistosta, josta saa myös lisätietoja. Yksityisen hoidon tuki maksetaan varhaiskasvatuksen tuottajalle. Huoltajat maksavat yksityisen hoidon tuottajalle heidän keskinäisen sopimuksensa mukaisen asiakasmaksun.

Edellytyksenä tuen saamiselle on, että perheessä on alle 3 vuotias lapsi, jota ei hoideta kunnan järjestämässä varhaiskasvatuspaikassa. Silloin oikeus tukeen on myös perheen muilla alle kouluikäisillä lapsilla, jotka hoidetaan samalla tavalla.

Edellytyksenä tuen saamiselle on, että perheen alle kouluikäistä lasta hoitaa kunnan hyväksymä yksityisen hoidon tuottaja. Hoidon tuottaja voi olla yksityinen päiväkoti tai ryhmäperhepäivähoitaja tai perheeseen työsuhteessa oleva hoitaja.

Varhaiskasvatuksen palveluseteli

Toivakan kunnassa yksityisessä varhaiskasvatuksessa olevien lasten vanhemmilla on mahdollisuus valita joko palveluseteli tai lakisääteinen yksityisen hoidon tuki. Varhaiskasvatuksen palvelusetelihakemus tehdään sähköisesti alla olevasta linkistä.

Palveluseteli on lapsikohtainen ja samanaikaisesti lapsen hoidon järjestämiseen ei voi saada yksityisen hoidon tukea eikä kotihoidon tukea.

Palvelusetelin  suuruus määräytyy siten, että kattohinnasta vähennetään asiakasmaksu, jonka perhe maksaisi kunnallisesta varhaiskasvatuksesta. Palveluntuottaja perii perheen kanssa sopimansa asiakasmaksun.

Lisätietoja antavat palveluntuottajat sekä varhaiskasvatusjohtaja
(0400) 237 133

 Yksityiset perhepäivähoitajat

Perhepäivähoitaja, Anni Mikkola
Toivakantie 9, 41660 Toivakka
045 8873 495
annieveliina.mikkola@hotmail.com