Siirry sisältöön

Rakentajan raksaraha

Kuvassa setelin mallinen mainos: 5000-15000 e R raksaraha Toivakka

Tummanvihreä check-merkki 5 000 – 15 000 euroa Rakentajan raksarahaa uudisrakentamisen tueksi sekä peräkärry OKT-rakentajalle!

Tummanvihreä check-merkki Erinomaisia tontteja uusille asukkaille ja yrityksille 

Tummanvihreä check-merkki Keskeinen sijainti Jyväskylän lähellä sekä tehokas valokuituyhteys saatavilla kunnan alueella! 

 

Toivakan kunta edistää rakentamista sekä helpottaa uusien asukkaiden ja yritysten sijoittumista kuntaan Rakentajan raksarahalla. Kun Toivakan kunnan alueelle rakennetaan joko asuinrakennus tai yrityksen toimitilat uudisrakennuksena, niin rakentaja voi saada jopa 15.000 € raksarahan. Rakentajan raksaraha maksetaan siinä vaiheessa, kun uudisrakennus on hyväksytysti rakennusvalvonnassa lopputarkastettu. Rakentajan raksarahan määrä riippuu uudisrakennuksen koosta seuraavasti.

Omakotitalon rakentajalle Rakentajan raksarahaa maksetaan 5000 €, mutta tuki pienenee 50 %:lla mikäli omakotitalon kerrosala on alle 80 k-m2.

Tämän lisäksi omakotirakentajalle luovutetaan käyttöön kuomullinen kevytperäkärry (arvoltaan noin 1800 €), jonka rakentaja saa hallintaansa rakennusluvan saatua lainvoiman. Peräkärryn saa omistukseensa uudisrakennuksen lopputarkastuksen yhteydessä. Peräkärryn luovutusehtona on, että omakotirakentaja sallii Toivakan kunnan suorittaa kuntamainontaa kuomukärryssä kahden vuoden ajan. Kunta vastaa peräkärryn vakuuttamisesta siihen asti, kunnes omistusoikeus siirtyy.

Rakentajan raksarahaa maksetaan myös uuden kerros- tai rivitalon rakentajalle, jolloin tukisumma määräytyy rakennettavan kerrosalan mukaan seuraavasti:

–          yli 1000 k-m2 kokoisen uudisrakennuksen raksarahan määrä on 15 000 €

–          600 – 1000 k-m2 kokoisen uudisrakennuksen raksarahan määrä on 10 000 €

–          350 – 600 k-m² kokoisen uudisrakennuksen raksarahan määrä on 8000 €

 

Yritysten liike- toimi- tai tuotantotilojen kohdalla rakentajan raksarahan määrä muodostuu seuraavasti:

–          100-200 k-m2:n uudisrakennuksesta maksettava raksarahan määrä on 5 000 €

–          201-600 k-m2:n kokoisesta uudisrakennuksesta 10 000 €

–          yli 600 k-m2:n kokoisesta uudisrakennuksesta 15 000 €

 

Pelkät varasto- tai talousrakennukset tai katokset eivät oikeuta Rakentajan raksarahaan.

Rakentajan raksaraha on voimassa määräajan 1.6.2024 – 31.5.2027.

Rakentajan raksarahan voimassaoloaika ei tarkoita valmistumisaikaa, vaan rakennuslupa tulee olla myönnettynä 31.5.2027 mennessä. Rakentajan raksarahaan on oikeutettu, kunhan uudisrakennuksen lopputarkastus on hyväksytysti tehtynä 5 vuoden kuluessa rakennusluvan saamisesta.

Rakentajan raksaraha on veronalaista tuloa. Jos kysymyksessä on yritys, niin yritys ilmoittaa tulon elinkeinotoiminnan tulona veroilmoituksessaan.

Päätöksen Rakentajan raksarahan myöntämisestä tekee kunnanjohtaja tai hänen poissa ollessaan hallintosäännön mukainen viranhaltija.

Katso Toivakan kunnanvaltuuston päätös Rakentajan raksarahasta tästä linkistä >>>