Siirry sisältöön

Omatoimikirjasto

Omatoimikirjasto tarkoittaa kirjaston laajennettuja aukioloja ilman henkilökuntaa. Kirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja PIN-koodilla aikaisemmin aamulla, iltaisin ja viikonloppuisin tai vaikka juhlapyhinä, vaikka henkilökuntaa ei olisi paikalla. PIN-koodi on sama, jota käytetään verkkokirjastossa. Jos PIN-koodia ei ole, se on haettava henkilökohtaisesti jostain Keski-kirjastosta palveluaikana.

Omatoimikirjaston käyttäjän tulee olla yli 15-vuotias. Asiakkaalla tulee olla voimassa oleva kirjastokortti Keski-kirjastoihin ja lainausoikeuden tulee myös olla kunnossa. Lapset pääsevät omatoimiaikana sisälle vanhempien seurassa.

Kirjastossa voi omatoimiaikana lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, lukea lehtiä, varata tietokoneen käyttöönsä, opiskella ja oleskella. Kopiointi ja tulostaminen ei ole mahdollista omatoimiaikana. Kirjaston sali on omatoimiaikana kiinni.

Sisään kirjautuva asiakas on vastuussa kaikista, jotka tulevat hänen mukanaan sisälle. Älä siis päästä ulkopuolisia kirjastoon. Huolehdi, että ovi tulee lukkoon jäljessäsi kun tulet sisään tai poistut kirjastosta. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta. Opastamme omatoimikirjaston ja automaatin käytössä henkilökohtaisesti, kysy rohkeasti neuvoa henkilökunnalta.

Tervetuloa normaalien aukioloaikojen lisäksi omatoimikäyttäjäksi!