Siirry sisältöön

KSSHP:n alueella edelleen runsaasti tartuntoja – riskiryhmäläisten luona ei vierailla edes lieväoireisina

Tiedote 8.12.2021

Koronanyrkin tiedote: KSSHP:n alueella edelleen runsaasti tartuntoja – riskiryhmäläisten luona ei vierailla edes lieväoireisina

 

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueellisessa tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä (ns. Koronanyrkki) todettiin tänään, että KSSHP:n alueella on edelleen runsaasti tartuntoja, jonka vuoksi myös jäljitystoiminta on ainakin paikoitellen hidastunut.  Erityisen huolissaan koronanyrkissä oltiin riskiryhmäläisten luona vierailuista. Nyrkki haluaakin muistuttaa ja ohjeistaa, että vierailuja hoivakodeissa asuvien tai muiden riskiryhmään kuuluvien luona ei tule tehdä pienienkään oireiden ilmetessä. Varotoimista, kuten turvavälistä, käsihygieniasta ja kasvomaskin käyttämisestä tulee huolehtia koko vierailun ajan. Kokouksessa myös todettiin, että koronaviruksen lisäksi liikkeellä on myös muita viruksia, kuten influenssaa ja RS-virusta, jotka voivat olla vaarallisia tauteja riskiryhmäläisille. Nyrkki toivoo, että alueen asukkaat noudattavat ohjeistusta myös tulevien juhlapyhien aikaan.

Rokottamattomien tulee hakeutua COVID-19 -testiin lievistäkin hengitystieoireista. Muiden kuin sote-alan kaksi kertaa rokotettujen henkilöiden täytyy mennä testiin, mikäli heillä on tieto altistuksesta koronavirukselle.

Sote-alan työntekijöiden tulee yhä hakeutua testiin lievistäkin oireista myös täyden rokotussarjan jälkeen – työvuoroissa tulee myös käyttää maskeja

Nyrkki haluaa muistuttaa erityisesti, että sote-alalla työskentelevien henkilöiden tulee yhä hakeutua koronavirustestiin lievistäkin oireista, vaikka he olisivat saaneet täyden rokotussarjan.

Sote-alalla työskenteleviä muistutetaan myös, että heidän tulee käyttää kaikissa lähikontakteissa maskeja. Toiminnalla pyritään turvaamaan sekä terveydenhuollon toimintaa että potilaiden ja asiakkaiden turvallisuutta. Sote-alan työntekijöiden testauksesta huolehtii työnantaja.

KSSHP:n alue jatkaa leviämisalueena – etätyötä suositellaan

Koronanyrkissä todettiin, että KSSHP:n alue jatkaa edelleen leviämisalueena. Kokouksessa haluttiin muistuttaa alueen asukkaita etätyösuosituksesta. Valtioneuvosto suosittelee leviämisalueilla tehtävän etätyötä toistaiseksi sen ollessa mahdollista. Asiaa tarkastellaan uudelleen 15.2.2022. Lue lisää etätyösuosituksesta STM:n sivuilta: https://stm.fi/etatyot-koronavirustilanteessa.

Lisätietoja: Juha Paloneva, KSSHP:n johtajaylilääkäri, KSSHP:n alueellisen tartuntatautien torjunnan joryn pj. 050 336 3695

Takaisin ajankohtaisiin