Siirry sisältöön

Kausi-influenssarokotukset Seututerveyskeskuksessa syksyllä 2021 (päivitetty 30.11.2021)

Kausi-influenssarokotukset Seututerveyskeskuksessa syksyllä 2021 (päivitetty 30.11.)

Julkaistu 14.10.2021 klo 13.51

Seututerveyskeskuksen neuvoloissa on aloitettu kausi-influenssarokotukset marraskuun alussa viikosta 44 alkaen. Influenssarokotteita on saatavilla rajoitetusti, joten maksuttomat influenssarokotukset kohdistetaan THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

  • Terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Raskaana olevat naiset
  • Alle 7-vuotiaat
  • 65 vuotta täyttäneet
  • Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat
  • Varusmiespalveluksen aloittavat
  • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri (ks. lisätietoja alla)

Sosiaali- ja terveysministeriö on muuttanut influenssarokotuksia koskevaa asetusta (149/2017). Muutos koskee vakavalle influenssalle alttiiden ihmisten lähikontaktien rokotuksia. Muutos tuli voimaan 18.10.2021.

Kansallisen rokotusohjelman maksuttoman influenssarokotteen voi antaa ihmiselle, joka

  • on toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen
  • on toistuvasti läheisessä kontaktissa sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, jota ei voida suojata influenssarokotteella.

Toistuvasti läheisellä kontaktilla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö asuu samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä suojattavan ihmisen kanssa.

Influenssarokotteiden tilanne

Influenssarokotusaikoja on varattavissa Keuruulla, Laukaassa ja Toivakassa.

Muihin Seututerveyskeskuksen kuntiin (Joutsa, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Konnevesi) uusia influenssarokotusaikoja ei voida toistaiseksi antaa. Uusia rokotelisäeriä ei ole tällä hetkellä tiedossa.

Rokotusajanvaraus

Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut voivat varata influenssarokotusajan sähköisesti osoitteessa https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus tai puhelimitse numerosta: 014 269 0540, ma-ke klo 8–11.

Varaathan ajan vain, jos olet oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen. Jos olet varannut rokotusajan, mutta rokotushetkellä todetaan, että et ole oikeutettu maksuttomaan rokotteeseen, sinut voidaan käännyttää pois rokotushetkellä.

Sähköisesti voi varata ajan vain itselleen. Jos haluat varata rokotusajan useammalle perheenjäsenelle, joka täyttää em. rokotuskriteerit, tee ajanvaraus puhelimitse.

Rokotuksia voidaan antaa myös muiden vastaanottokäyntien yhteydessä. Influenssarokotteeseen oikeutetut koululaiset voivat ottaa yhteyttä kouluterveydenhuoltoon rokotusajan sopimiseksi.

Influenssarokotuksiin ei ole enää tulossa uusia ajanvarauksettomia rokotuspäiviä.

Rokotusajan peruminen

Sähköisesti varatut ajat voi perua sähköisen järjestelmän kautta.

Puhelimitse varatun rokotusajan voi perua numerosta p. 014 269 0544 ma-pe klo 8–10. Tämä numero on tarkoitettu vain ajan peruutuksia varten.

Rokotukseen tullessasi

Rokotuskäynneillä suositellaan käytettävän kasvomaskia. Rokotukseen ei saa tulla flunssaoireisena. Pukeutumisessa on hyvä huomioida, että rokotus pistetään olkavarren yläosaan. Ulkovaatteet kannattaa jättää odotusaulaan. Otathan kelakortin mukaan ja valmiiksi esille omaa vuoroa odotettaessa.

Lisätietoja: Influenssarokote (THL)

Takaisin ajankohtaisiin