Sote-matkojen keskitetty välitys- ja kuljetuspalvelu aloittaa 1.6.2021 Keski-Suomessa

Sote-matkojen keskitetty välitys- ja kuljetuspalvelu aloittaa 1.6.2021 Keski-Suomessa, asiakkaat tilaavat kuljetuksen uudesta numerosta

 Keski-Suomen maakunnallinen sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöliikenteen keskitetty välitys- ja kuljetuspalvelu aloittaa toimintansa. Palvelu tulee käyttöön 1.6.2021 alkaen Hankasalmen, Jämsä-Kuhmoisen, Kinnulan, Laukaan, Muuramen, Saarikan (Saarijärvi, Karstula, Kannonkoski, Kyyjärvi, Kivijärvi), Toivakan, Wiitaunionin (Viitasaari ja Pihtipudas) ja Äänekosken alueilla. Keuruu liittyy mukaan 1.8.2021. Jyväskylän kaupungin on tarkoitus liittyä palveluun nykyisen voimassa olevan sopimuskauden päättyessä 15.1.2022 alkaen, huomioiden kuitenkin Jyväskylän kaupungin välityspalvelun hankintaan kohdistunut markkinaoikeusvalitus.

Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden keskitetty matkojen välitys- ja kuljetuspalvelu koskee kuntien viranhaltijapäätöksillä myöntämiä vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisia henkilöliikennekuljetuksia. Hankintaan sisältyy optiona myös muita kuljetustyyppejä, kuten esimerkiksi erityishuollon, lastensuojelun, ikääntyneiden ja kehitysvammaisten päivätoimintojen kuljetuksia.

Asiakkaat tilaavat kuljetuksen uudesta numerosta

Asiakkaille muutos näkyy kuljetusten tilausnumeron muutoksena. Kuljetuksia hoitavat kuntien alueilla liikennöivät taksit, jotka ovat osallistuneet kuntien järjestämään hankintamenettelyyn.  Kuntien kuljetuspalveluasiakkaille on lähetetty uudet asiakasohjeet lähiviikkojen aikana. Lisäksi kuntien kuljetuspalveluiden asiakasohjeet on yhtenäistetty koko Keski-Suomen maakunnan yhteisiksi ohjeiksi.

Välityspalvelun tuottaa 1.6.2021 alkaen Keski-Suomen Matkojenyhdistelykeskus Oy, joka on Jyväskylän aluetaksi Oy:n tytäryhtiö. Kyseinen välityskeskus on tuottanut vastaavaa kuljetusten välityspalvelua muun muassa Jyväskylän kaupungille vuodesta 2015 lähtien.

Yhteinen K-S Sote-matkojen välitys- ja kuljetuspalvelu yhdenmukaistaa palvelua ja toimintatapaa koko maakunnan alueella. Se selkeyttää asiakkaiden asiointia, parantaa palvelun laatua ja saatavuutta. Yhteinen palvelu luo koko maakuntaan hankintalain mukaisesti järjestetyn toimintatavan kuljetusten välitykseen ja kuljetuksiin.

 

Lisätietoja:

Vammaispalvelut

sosiaaliohjaaja Jari Saikkonen

040 558 2549

 

Takaisin ajankohtaisiin