Siirry sisältöön

Ilmastosankari asuu maalla? – Tervetuloa rikkomaan ilmastotyön ennakkoluuloja

Monet ilmeiset ja usein käytetyt ilmastonmuutoksen hillinnän keinot sopivat kaupunkiympäristöihin ja tiheisiin taajamiin. Sellaisille alueille, joilla välimatkat ovat lyhyet, tehokas infrastruktuuri ja palveluita lähellä. Asutuskeskittymien ulkopuolella, erityisesti harvaanasutulla maaseudulla, etäisyydet ovat pitkiä ja palvelut kaukana. Suomen ympäristökeskuksen kaupunki–maaseutu -alueluokituksen mukaista harvaan asuttua maaseutua on Keski-Suomen maakunnan pinta-alasta suurin osa. Maakunnan 22:sta kunnasta lähes jokaisessa on harvaanasuttua maaseutua. Siellä asuu lähes viidesosa maakunnan asukkaista.

Maalaisjärkielämää on Keski-Suomen liiton hanke, jossa pureudutaan harvaan asuttujen seutujen ilmastotyöhön ja elämään maalla, ilmastonäkökulmasta. Järjestämme maalis-huhtikuussa monenlaisia maksuttomia etätyöpajoja eri kohderyhmille. Jos et pääse osallistumaan tapahtumiin, voit kertoa mielipiteesi myös vastaamalla kyselyyn. Tervetuloa osallistumaan!

Lue lisää:

https://keskisuomi.fi/ilmastosankari-asuu-maalla-tervetuloa-mukaan-rikkomaan-ilmastotyon-ennakkoluuloja/

 

Takaisin ajankohtaisiin