Siirry sisältöön

KSSHP:n alue on edelleen kiihtymisvaiheessa pois lukien Jyväskylä, jossa tilanteen todettiin olevan leviämisvaiheessa jo eilen

Tiedote 1.2.2021

Koronanyrkki 1.2.2021: KSSHP:n alue on edelleen kiihtymisvaiheessa pois lukien Jyväskylä, jossa tilanteen todettiin olevan leviämisvaiheessa jo eilen

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (Koronanyrkki) totesi tänään, että kokonaisuudessaan KSSHP:n alue on edelleen korona suhteen kiihtymisvaiheessa, pois lukien Jyväskylän kaupunki, joka jo eilen todettiin kaupungin taholta olevan leviämisvaiheessa. Tämän seurauksena Jyväskylä keskeytti eilen mm. alle 18-vuotiaiden liikuntaharrastukset kaupungin tiloissa.

Koronanyrkki suosittelee urheilu- ja seuratoimintaan rajoituksia koko KSSHP:n alueelle

Koronanyrkissä todettiin, että myös muiden KSSHP:n alueen kuntien ja kaupunkien on nyt syytä suhtautua erilaisiin urheilu- ja seuratoimintoihin hyvin kriittisesti.

Koronanyrkki toteaa, että kunnat voivat jatkaa kunnan koronatilanteen ja oman harkintansa mukaan urheilu- ja seuratoimintaa oman kuntansa sisällä.  Koronanyrkki kuitenkin suosittelee koko KSSHP:n alueelle, että erilaiset joukkueet välttäisivät kuntien välistä liikkumista esimerkiksi pelien vuoksi, eikä kisamatkoja tehtäisi myöskään muiden sairaanhoitopiirien alueelle ainakaan seuraavien kahden viikon aikana.

Jyväskylässä todetut tartunnat eivät ole hallitsemattomia – tartuntojen määrän ja tilanteen kuormittavuuden näkökulmasta tilanne on huolestuttava

Kokouksessa myös todettiin, että Jyväskylän kannalta tilanne on huonontunut nopeasti, mutta positiivista siinä on se, että vain osa leviämisvaiheen kriteereistä on täyttynyt, eivät suinkaan kaikki. Tästä esimerkkeinä hyvä jäljitystoiminta ja se, että tällä hetkellä koronatartuntojen suuri määrä ei näy sairaaloissa. Tartuntojen määrän ja tilanteen kuormittavuuden näkökulmasta avoterveydenhuollossa tilanne on huolestuttava.

 

Lisätietoja: Juha Kinnunen, Koronanyrkin pj, KSSHP:n johtaja 040 567 5415

Takaisin ajankohtaisiin