Siirry sisältöön

KSSHP:n alueella on valmius aloittaa massarokotukset helmikuun loppupuolella, mikäli koronarokotteita saadaan tarpeeksi

Tiedote 21.1.2021

KSSHP:n alueella on valmius aloittaa massarokotukset helmikuun loppupuolella, mikäli koronarokotteita saadaan tarpeeksi

Koronarokotekoordinaatioryhmä kävi tänään läpi tämän hetkistä koronarokotuskattavuutta KSSHP:n alueella. Lähes koko sairaanhoitopiirissä on saatu nyt rokotettua kaikki ns. koronapotilaita ensilinjassa hoitavat ammattilaiset. Hoivakotien puolella rokotteita on alettu antaa tällä viikolla monen kunnan alueella. Loputkin kunnat tai kuntayhtymät aloittavat hoivakodeissa rokottamisen viimeistään ensi viikolla. Kokouksessa painotettiin myös sitä, että hoivakotien jälkeen vuorossa ovat yli 80 -vuotiaat kansalaiset ja heitä tulee rokottaa heti kun tähän on mahdollisuus.

Tällä hetkellä maakuntaan on toimitettu 4 825 annosta koronarokotteita.

KSSHP:n koronakoordinaatioryhmässä käytiin läpi rokotuskapasiteetin lisäystä ja todettiin, että rokotuskapasiteettiä pystytään lisäämään KSSHP:n alueella viikosta 6 tai 7 alkaen ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirillä on hyvä valmius aloittaa väestön massarokotukset helmikuun loppupuolella, jos rokotteita saadaan tarpeeksi.

Lisätietoja:

KSSHP:n vs. johtajaylilääkäri, Koronarokotekoordinaatioryhmän pj. Juha Paloneva

050 3363695

Takaisin ajankohtaisiin