Siirry sisältöön

Omaolo laajentunut keskisuomalaisten käyttöön

Keski-Suomen sote-uudistus
Tiedote viestimille 15.1.2021

Omaolo laajentunut keskisuomalaisten käyttöön

Omaolo.fi -palvelu käyttöönotto on laajentunut Keski-Suomessa syksyn 2020 aikana. Palvelu tavoittaa nyt Hankasalmen, Uuraisten, Jyväskylän, Muuramen, Keski-Suomen Seututerveyskeskuksen, Saarikan ja Wiitaunion kuntien asukkaat. Kuntalaisten käytössä on muun muassa koronavirustaudin oirearvio. Koronanäytteenoton sähköinen ajanvaraus on käytössä Jyväskylässä, Muuramessa ja Keski-Suomen Seututerveyskeskuksessa. Pohjoisen Keski-Suomen osalta ajanvaraus rakennetaan keväällä 2021. Äänekoskella palvelun käyttöönotto tapahtuu 21.1.2021.

Onnistuneita ja ripeitä käyttöönottoja

Omaolo käyttöönotto on koettu myönteisesti ympäri Keski-Suomea. ”Koronaoirearvio saatiin otettua käyttöön nopealla aikataululla ja asiakkaamme ovat löytäneet palvelun hyvin. Myös sähköinen ajanvaraus koronanäytteenottoon toimii ja sille oli selvästi tarvetta”, sanoo Keski-Suomen seututerveyskeskuksen sovellusasiantuntijana työskentelevä Minna Teiskonen. Seuraavaksi Keski-Suomen seututerveyskeskuksessa rakennetaan Omaolon yleistä oirearviota ja otetaan käyttöön hyvinvointitarkastus.

Myös Muuramessa Omaolon käyttöönotto tapahtui onnistuneesti ja nopealla tahdilla. Koronaoirearvio otettiin käyttöön 2.11.2020 ja koronanäytteenoton sähköinen ajanvaraus 16.11.2020. Myös jatkosuunnitelmat Muuramessa ovat selvillä: virtsatieinfektion oirearvio saadaan tuotantoon vielä tammikuussa ja yleinen oirearvio on tavoitteena saada valmiiksi helmikuun alussa. ”DigiFinlandin järjestämät pääkäyttäjäkoulutukset olivat hyvä startti oirearvioiden rakentamiseen. Uusien työkalujen opettelu tuntui hieman takkuiselta, mutta onneksi taustalla oli tukena projektipäällikkö Katrianna Autio, jonka kanssa yhteistyö on ollut joustavaa. Ajanvarausintegraatio helpotti hoitajien työtä terveysasemalla, ja tässä vaiheessa onnistumisen tunne itsellä on aivan huikea”, iloitsee Suvi Kumpulainen, Omaolon pääkäyttäjä Muuramesta.

Myös jyväskyläläiset ovat löytäneet Omaolo-palvelun. ”Jyväskylässä koronaoirearvioita täytettiin viime vuonna yli 42 000 kertaa ja koronanäytteenottoon tehtiin Omaolon kautta lähes 11 000 ajanvarausta syys-joulukuun aikana”, kertoo projektipäällikkö Katrianna Autio Keski-Suomen sote-uudistuksesta. Autio ohjeistaa edelleen koronavirustaudin oireiden ilmetessä: Älä soita, tee koronavirustaudin oirearvio Omaolossa.

Mikä on Omaolo?

Omaolo.fi on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa potilasta oikean avun piiriin. Omaolossa voit esimerkiksi seurata omaa hyvinvointiasi ja tehdä oire- ja palveluarvioita, joista tällä hetkellä käytetyin on koronavirustaudin oirearvio.

Lisätietoja

Keski-Suomen sote-uudistus, Katrianna Autio, projektipäällikkö, p. 050 349 4512, katrianna.autio(a)jyvaskyla.fi

 

Takaisin ajankohtaisiin