Siirry sisältöön

Koronanyrkki tiedottaa 11.1.2021

Tiedote 11.1.2021

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkki suosittelee toisen asteen oppilaitoksille etäopetuksesta luopumista kuntakohtaisten harkintojen perusteella

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (Koronanyrkki) päätyi tämänpäiväisessä kokouksessaan suosittelemaan toisen asteen oppilaitoksille etäopetuksesta luopumista kuntakohtaisten harkintojen perusteella 18.1.2021 alkaen. Koronanyrkin mielestä lähiopetukseen voidaan siirtyä, jos oppilaitoksissa käytetään opetuksen järjestämisessä turvavälejä ja niissä käytettäisiin maskeja valtakunnallisen suositusten mukaisesti.*

Koronanyrkki keskusteli myös yleisesti KSSHP:n alueen epidemiologisesta tilanteesta ja totesi sen olevan edelleen kiihtymisvaiheessa vaikkakin tartuntaluvut ovat viime aikoina olleet varsin maltillisia. Nyrkissä todettiin, että vaikka tartuntaluvut ovat pienentyneet, tilanteesta on vaikea tehdä mitään johtopäätöksiä, koska samanaikaisesti myös testausmäärät ovat vähentyneet.

Rokotukset alkavat KSSHP:n alueella laajemmin Valtioneuvoston kriteerejä noudattaen

Koronanyrkille annettiin myös tilannekatsaus koronarokotteiden osalta KSSHP:n alueella. Kokouksessa todettiin, että rokotukset alkoivat viime viikolla K-S:n keskussairaalassa ja Jyväskylän kaupungissa valtioneuvoston ohjeiden mukaisesti koronapotilaita eturintamassa hoitaville henkilöille. Tällä viikolla rokotukset aloitetaan myös eri puolilla K-S:n sairaanhoitopiiriä Valtioneuvoston kriteerejä noudattaen.

Jatkossa KSSHP:n alueella uusista rokotteista puolet tullaan antamaan kolmen viikon jälkeen ns. toisena rokotteena ja puolet jaetaan ensimmäisenä rokotteena koronarokotteen saaville henkilöille.

(*THL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa. Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.)

 

Lisätietoja:

Juha Kinnunen, KSSHP:n johtaja, Koronanyrkin pj.

040 567 5415

Takaisin ajankohtaisiin