Siirry sisältöön

Omaolon koronaoirearvio sujuvoittaa Seututerveyskeskuksen asiakasohjausta

TIEDOTE 5.11.2020 / Keski-Suomen seututerveyskeskus

Omaolon koronaoirearvio sujuvoittaa Seututerveyskeskuksen asiakasohjausta

Omaolo.fi-palvelun koronavirustaudin oirearvio on käytettävissä Seututerveyskeskuksen kunnissa 4.11.2020 alkaen. Uudella sähköisellä oirearviolla halutaan sujuvoittaa asiakasohjausta sekä yhtenäistää koronapotilaan hoitoa Keski-Suomessa.

Keski-Suomessa Omaolo-palvelu on jo käytössä Hankasalmen, Uuraisten, Jyväskylän ja Muuramen julkisilla terveysasemilla. Palvelujen käyttöönottoa valmistellaan Äänekoskella, Wiitaunionissa sekä Saarikassa.

– Omaolon koronaoirearvion avulla tarjotaan kuntalaisille sähköinen asiointikanava koronapuhelimen rinnalle. Kun koronaoirearvio tehdään Omaolo.fi-palvelussa, Omaolo antaa ohjeet, mihin ja miten ottaa yhteyttä, kertoo Seututerveyskeskuksen ylilääkäri Jari Raudasoja.

Tarvittaessa oirearvioon annetut tiedot voi lähettää Seututerveyskeskuksen ammattilasten käyttöön tunnistautumalla palveluun.

Samaan aikaan koronavirustaudin oirearvion kanssa Seututerveyskeskuksen alueen kuntalaiselle tulee mahdollisuus lähettää sähköinen yhteydenottopyyntö terveydenhuoltoon Koronavilkku-sovelluksen kautta, jos sovellus on ilmoittanut hänelle mahdollisesta altistumisesta.

Myöhemmin Seututerveyskeskuksen kuntalaisten käytössä tulee olemaan muitakin Omaolon oirearvioita, joilla laajennetaan sähköisen asioinnin mahdollisuuksia.

Mikä Omaolo?

Omaolo.fi on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa potilasta oikean avun piiriin. Omaolossa voi esimerkiksi seurata omaa hyvinvointia ja tehdä oire- ja palveluarvioita, joista tällä hetkellä käytetyin on koronavirustaudin oirearvio.

Sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelut ovat nousseet nopeasti suomalaisten käyttöön: Omaolo-palvelu tavoittaa tällä hetkellä 3,3 miljoonaa suomalaista ja Koronavilkku-sovellusta on ladattu älypuhelimiin yli kaksi miljoonaa kertaa.

Lue lisää Omaolo-palvelusta ja Koronavilkku-sovelluksesta.

Tee Omaolon koronaoirearvio.

 

Lisätietoja:

Keski-Suomen seututerveyskeskus, Jari Raudasoja, ylilääkäri, p. 014 269 5904, jari.raudasoja@seututk.fi

Keski-Suomen sote-uudistus, Katrianna Autio, projektipäällikkö, p. 050 349 4512, katrianna.autio@jyvaskyla.fi

 

Takaisin ajankohtaisiin