Siirry sisältöön

Toivakan terveysasemalla tarjotaan lääkärin vastaanottoa sekä paikanpäällä että etänä

TIEDOTE 29.10.2020 / Keski-Suomen seututerveyskeskus

Toivakan terveysasemalla tarjotaan lääkärin vastaanottoa sekä paikan päällä että etänä

Koronaepidemian takia Toivakan terveysasema jouduttiin hetkellisesti sulkemaan kokonaan ja siirtämään kiire- ja infektiovastaanottotoiminta Joutsan terveysasemalle. Epidemiatilanteen rauhoituttua kiire- ja infektiovastaanotto järjestetään edelleen Joutsassa, mutta muita palveluja tarjotaan jälleen myös Toivakan terveysasemalla.

Toivakan kuntalaisille on kuitenkin jäänyt käsitys, että Toivakan terveysasemalla ei ole lainkaan lääkäripalveluja.

Terveysaseman kiireettömät vastaanottopalvelut toimivat, vaikka terveysaseman ovet pysyvätkin vielä toistaiseksi suljettuina, jotta vähennetään tarpeetonta liikkumista ja infektion leviämisen riskiä julkisissa tiloissa. Terveysasemalle saavutaan siis vain etukäteen sovitusti vastaanoton palvelunumeron kautta.

Hoitajan vastaanottoa on Toivakassa tarjolla joka päivälle ja lääkäri on paikalla joka viikko yhden aamupäivän ajan. Tämän lisäksi etälääkäri pitää vastaanottoa toivakkalaisille kolmena aamupäivänä viikossa. Marraskuusta lähtien etälääkärin vastaanottoja lisätään niin, että niitä on tarjolla joka viikko maanantaisin koko aamupäivän sekä keskiviikkoisin ja torstaisin sekä aamu- että iltapäivän.

Vastaanotolle hakeudutaan puhelimitse, jolloin tehtävän hoidon tarpeen arvion perusteella tarjotaan joko hoitajan, lääkärin tai etälääkärin vastaanottoa, riippuen hoitoa vaativasta vaivasta. Kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa asiakas ohjataan Joutsan kiirevastaanotolle.

 

Lisätietoja:

Ylilääkäri Jari Raudasoja, jari.raudasoja@seututk.fi, p. 014 269 5904
Osastonhoitaja Merja Sivanne, merja.sivanne@seututk.fi, p. 014 269 0201

Takaisin ajankohtaisiin