Siirry sisältöön

Kesäleikkien aika!

Kesäleikkien aika!

Toivakan Leppispuisto sijaitsee ihan keskellä kylää, männikössä koulun, kirjaston ja Toivakkatalon sylissä. Sinne on helppoa poiketa leikkimään hetkeksi tai pitemmäksi aikaa.
Puisto on vastikään täydentynyt aivan pienimmille leikkijöille tarkoitetuilla välineillä; liukumäellä ja karusellilla. Puistoon tulee kesän aikana vielä myös lapsiperheille suunnattu ilmoitustaulu.
Rahoitusta Toivakan MLL paikallisyhdistys sai Maaseutukehityksen Yhteisöjen pieninvestoinnit 3 -teemahankkeesta. Tuki oli 60 prosenttia kustannuksista. Loput katetaan talkootyöllä ja omalla varainhankinnalla. Aktiivisen lapsiperheitten kohtaamispaikan kehittämistä ovat tukeneet myös Toivakan Osuuspankki, Tmi Parviainen,  Tmi Parviainen, Tilipalvelu HB, Kylä- ja Mökkitalkkari Kuivalainen sekä Anaika. Heille Toivakan MLL osoittaa luonnollisesti lämpimät kiitokset.

– Meillä oli tarkoituksena juhlistaa MLL:n 100-vuotisjuhlavuotta Toivakan markkinoiden yhteydessä, mutta koronan vuoksi suunnitelmat muuttuivat. Katsotaan, pystytäänkö syksymmällä jotain järjestämään, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Katja Heija.
– Perhekahvilaa pidettiin viime vuoden loppuun asti kirjastolla, mutta nyt se on ollut tauolla kevään ajan. Perhekahvilatoimintaa pyritään jatkamaan syksyllä, jos vain löydämme sopivan tilan. Uudet kävijät ja myös ohjaajat ovat tosi tervetulleita mukaan. Itsekin tulin viitisen vuotta sitten mukaan yhdistyksen toimintaan perhekahvilan kautta, se on mielestäni oikein hyvä tapa kotoutua ja verkostoitua samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, hän jatkaa.
Toivakan MLL:n väki on tarjonnut toimintaa myös nuorille kerran kuussa Tacotiistain merkeissä.
Vaikka säännöllisempi toiminta jatkuu vasta syksyllä, kesällä jo viritellään puistotreffejä ulkona leikkimisen merkeissä.

– Meitä on kymmenkunta aktiivia yhdistyksessä ja teemme paljon yhteistyötä myös muiden yhdistysten kanssa. Se on pienellä paikkakunnalla aivan välttämätöntä, mutta myös mukavaa, Katja Heija sanoo.

Lisätietoja: Katja Heija, katja.heija@gmail.com 

Takaisin ajankohtaisiin