Siirry sisältöön

Karanteeni hellittää kesäkuussa

Karanteeni hellittää kesäkuussa

Koronarajoitukset pistivät kauppoja ja ravintoloita miettimään uusia käytäntöjä myös Toivakassa. Poikkeusolojen palveluista moni jäänee elämään vaikka rajoitukset hellittävätkin.

Osuuskauppa Keskimaan kauppa-apu auttaa koronaviruksen vaikeuttamaa kaupassa asiointia. Toivakan Sale kuuluu tällaisen avun tarjoajien joukkoon.

– Netin kautta Osuuskauppa Keskimaan sivuilta löytyy kauppa-avun lomake. Sen avulla voi tilata valitsemansa tuotteet, jonka jälkeen voi sovittuna aikana hakea tuotepaketin myymälästämme. Maksun voi suorittaa kassalla tai tiliasiakkaan ostokset voidaan laittaa suoraan tilille, kertoo apulaismyymäläpäällikkö Mira Raitio.

Keskimaalla ei ole yleistä, järjestettyä kotiinkuljetusta, mutta Raitio on omalla ajallaan palvellut asiakkaita viemällä ostokset asiakkaalle kotiin asti. Salessa ruokapalvelussa on käytössä ostosten keräilymaksu.

– Kauppa-apupalvelumme ei meillä vielä paljon näy myynnissä. Tämä on asiakkaillemme vielä sen verran tuore palvelumuoto, ettei sitä ole osattu vielä hyödyntää. Tällainen on meillä kuitenkin nyt mahdollista.

K-Market Perälässä koronapandemian synnyttämä ruokapalvelu on käynnistynyt hyvin.

– Se on työllistänyt meitä jonkun verran aiempaa kaupankäyntiä enemmän. Meille on syntynyt ryhmä asiakkaita, joille viedään säännöllisesti ruokaostokset kotiin. Samalla olemme liittäneet siihen asiakkaan toivoman kukkakauppa- ja apteekkikäynnin, kertoo kauppias Minna Perälä.

K-kauppojen verkkokauppa K-Ruokapiste.fi on otettu hyvin vastaan. – Se helpottaa sekä meidän että asiakkaiden työtä. Verkkokaupan tilaukset tulevat suoraan erilliselle päätteellemme, josta ne ovat nopeasti poimittavissa.

Lisäksi oma noutopalvelu on toiminnassa osoittautunut tarpeelliseksi. Noutopalvelussa asiakas tilaa tuotteet ja saapuu itse pihalle noutamaan ne.

– Viemme asiakkaan ostokset hänelle vaikkapa suoraan auton peräkonttiin.

Verkossa tilatut tuotteet voi suorittaa verkkomaksupalvelussa tai tiliasiakkaalla osto kirjataan hänen tililleen.

Minna Perälä iloitsee siitä yhteisöllisyydestä, mikä Toivakassa vallitsee. – Naapuriapu on toimivaa ja on hienoa huomata se, kuinka nuoret tulevat hakemaan mm. riskiryhmäläisten tuotteita ja toimittavat ne.

K-Market Perälässä ruokapalvelulle on määritelty hinnat. Noutopalvelussa on keräilyhinta, taajama-alueen ja haja-asutusalueelle kotiinviennin hinnat on määritelty kahteen eri hintaluokkaan.

– Kunhan saamme tämän korona-ajan sivuutettua, tarjoamme asiakkaillemme yhteisen selviytymisen kahvit, lupaa Minna Perälä.

Myös Upin Lounaskahvio ja Ravintola Sun Toive ovat järjestäneet asiakkaille noutoruokapalvelua. Kesäkuun alusta alkaen normaali ravintolatoiminta tietyin rajoituksin on jälleen sallittua.

Sun Toiveen Eija Koriseva-Ruohomäki oli perjantaina kaulimassa pitsapyöryköitä. Hän toivotti jaksamista kaikille.

Takaisin ajankohtaisiin