Siirry sisältöön

Pelastetaan Toivakan pörriäiset!

Pelastetaan Toivakan pörriäiset!

Hyönteishotelli on kevätsesongin tonttuovi. Hittituote, jollaisen kaikki yhtäkkiä haluavat. Mutta siinä missä tonttuoven hyödyllisyys on erittäin vaikeasti mitattavissa, hyönteishotellilla on ihan oikea tärkeä tehtävänsä.

Toivakassa innostuttiin Ylen Pelasta pörriäinen -kampanjan innoittamina rakennuspuuhiin. Maire ja Kalevi Jääskeläinen rakensivat lahopuuaidan, joka auttaa nimenomaan lahopuussa eläviä hyönteisiä, joista monet ovat uhanalaisia. Lisäksi aidassa viihtyvät pölyttäjät, jotka varmistavat pihan hedelmä- ja marjasadon. Hyönteisten lisäksi lahopuuaidasta hyötyvät linnut, jotka löytävät sieltä ruokaa ja pesäpaikkoja. Sinne saattavat tulla myös siilit etsimään suojaa ja ruokaa. Lahopuuaita on myös loistava loppusijoituspaikka pihaan kertyville oksille.

Hyvä hotellinpitäjä tarjoaa tietysti myös pölyttäjilleen parasta herkkua. Lentävien pörriäisten ja perhosten suosikkeja ovat esimerkiksi krookus, kurjenpolvi, vadelma, laventeli, timjami, kehäkukka, auringonkukka, syysasteri ja erilaiset nauhukset. Ja jos mahdollista, ihan joka nurkkaa ei puutarhasta kannata leikkurilla parturoida, vaan vaihtoehtona voi miettiä vaikka niityn perustamista.

Takaisin ajankohtaisiin