Siirry sisältöön

Aleksin yritys meni ihan metsään!

Aleksin yritys meni ihan metsään!

Korona on vaikuttanut myös nuorten opiskelu- ja työllistymiskuvioihin. Perinteisiä kesätyöpaikkoja leireillä, terasseilla tai huvipuistoissa ei yksinkertaisesti tänä kesänä ole. Mansikat onneksi kypsyvät koronasta huolimatta. Yksi vaihtoehto on ryhtyä yrittäjäksi.

Noin kuukausi sitten toivakkalainen Aleksi Ilmonen, 23, keskeytti vaihto-opiskelunsa Japanissa ja palasi hallituksen kehotuksen mukaisesti Suomeen. Puoli vuotta oli vierähtänyt nousevan auringon maassa, eikä nuorella miehellä ollut vielä tässä vaiheessa tietoa toimeentulostaan Suomessa. Apua kiperään tilanteeseen löytyi omasta luontoharrastuksesta ja suunnistustaidoista, joista punottiin Metsäpolku-nimeä kantava 4H-yritys.

Liikeideaksi muotoutui metsänhoitopalveluiden sekä suunnistusopetuspakettien ja -harjoituksien myyminen. – Suunnistuksesta minulla on yhdentoista vuoden kilpatausta. Nykyään kuulun Jämsän Retkiveikkoihin, kiertelen SM-kisoja ja käyn harjoitusleireillä.  Fyysisten kontaktien välttämiseksi lähetän kartat asiakkaille sähköpostissa tai tarvittaessa tulostan ne itse ja vien maastoon. Hygieniasyistä paikallaan ovat pelkät liput, ei leimasimia, Aleksi Ilmonen kertoo.

Metsäpolku tarjoaa myös monenlaisia metsänhoitopalveluita aina risujen keräämisestä taimikon raivaukseen. Todennäköisesti metsänistutus tulee työllistämään Ilmosta eniten ja ne hommat aloitetaankin aivan piakkoin.

Lisätietoja: Aleksi Ilmonen p. 040 410 2104

Kuva: Touho Häkkinen

Takaisin ajankohtaisiin