Siirry sisältöön

Ja taas jaksaa

Ja taas jaksaa

Ottaako eristys koville. Ärsyttääkö siipan naamataulu ja oletko jo korviasi myöten täynnä etäkoulua, etäkokouksia, etätöitä, etäelämää. Kaipaatko kuntosalille purkamaan paineita, mutta ovella on vastassa lappu: Suljettu koronatilanteen vuoksi.

Ei hätää, ratkaisu on PELTOKUNTOSALI. Toivakan vapaa-aikatoimen uusin hyvinvointitila sijaitsee urheilukentän vastakkaisella puolella Paloisentien varressa olevalla pellolla.

– Kunnan kuntosali suljettiin poikkeusoloista johtuen ja on kuntoilijoita, joiden tulisi jossakin saada tehtyä voimaliikkeitä. Siitä se idea sitten lähti. Viime kesänä kokeilin crossfit-treeniä Huikossa Suurosen Jaanan vetämänä ja se oli mukavaa. Liikkeitä voi kehitellä itsekin ja ottaa vaikka lekan kotoa mukaan ja murjoa sillä renkaita. Lekaa ei viitsi pellolle jättää, se lähtee helposti jonkun mukaan. Pienellä riskillä siellä on köysi, jota voi käyttää renkaan vetoon, vapaa-aikasihteeri Satu Paalanen kertoo ja näyttää mallia kuinka satakiloinen rengas nousee.

Iso rengas on hyvä väline esimerkiksi vatsarutistuksiin tai ojentajaliikkeisin ja saapa siitä ihan haastavan jalkaprässinkin. Pienempiä renkaita voi myös heitellä. Liikeohjeita kuvineen on kerätty pellolla olevaan opastauluun.

Pelto on sopiva paikka renkaitten vääntöön. Pehmoinen alusta estää pahemmat kolhutkin, jos sattuu punnertaessaan kaatumaan.

– Toki pellolla voi sateisena kesänä olla velliä, mutta aika näyttää, riippuu tietenkin, että kuinka paljon siellä renkaita pyöritellään. Ennen treeniä kannattaa tehdä hyvä alkuverryttely ja jokainen treenaa omalla vastuulla. Hanskat kannattaa olla ja hivenen huonommat vaatteet, sillä ne likaantuvat helposti. Kokoontumisrajoitukset on huomioitava treenattaessa, eli ei isolla porukalla, eikä liian lähellä toisia kuntoilijoita, opastaa Paalanen.

Vapaa-aikatoimi on saanut renkaat lahjoituksena. Lisääkin renkaita peltokuntosalille mahtuisi.

– Jos jollain on renkaita, joita voisi ajatella lahjoitettavaksi, niin voi olla yhteydessä minuun, Satu Paalanen vinkkaa.

Peltokuntosalilla on hyvä ilmanvaihto. Taivas on kattona ja maapallo tukevasti jalkojen alla. Pellolla voi renkaitten siirtelyn lisäksi harrastaa sauvakävelyä ja peltojuoksua ja mitä nyt sitten keksiikin.

Ja taas jaksaa keksiä uusia tapoja käyttää komeroon hamstrattuja vessapaperirullia etäkoulun askartelutehtävissä.

Lisätietoja: vapaa-aikatoimi p. 040 5531 456

Takaisin ajankohtaisiin