Siirry sisältöön

Kuntatiedote koskien koronavirusta 16.3.2020

Jos epäilet tartuntaa:

 

  • Pysy kotona taudin leviämisen välttämiseksi. Kaikki flunssan oireet hoidetaan nyt kotona riippumatta siitä, oletko matkustanut tai muutoin altistunut koronavirukselle. Sairausloma kirjoitetaan tarvittaessa puhelimitse.
  • Jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee, tai kyseessä on pieni lapsi, tee kotona sähköinen ajanvarauspyyntö/oirearvio tai ota puhelimitse yhteyttä omalle terveysasemalle. Terveysasemien ollessa kiinni, soita päivystysapuun 116 117. Toimi puhelimitse annettavien ohjeiden mukaan. Yhteydenotto etukäteen on välttämätön, jotta sairastunut ei levittäisi tautia terveysasemalla tai yhteispäivystyksessä.

 

Seututerveyskeskuksen terveysasemilla keskitytään tästä lähtien vain kiireellisten vastaanottojen hoitamiseen ja pandemiavalmiuden järjestämiseen. Kiireettömän vastaanottoajan jo saaneisiin ollaan puhelimitse yhteydessä.

 

Viestintä

Toivakan kunnan valmiusryhmä kokoontuu joka arkiaamu klo 08.00. Valmiusryhmä päättää tiedotettavista asioista ja hoitaa viestinnän henkilöstölle ja kuntalaisille.

 

Kunnan toimipisteet, toiminta ja tapahtumat

 

Puulan seutuopisto

Puulan seutuopisto on perunut kurssinsa (paitsi verkkokurssit) alustavasti maaliskuun loppuun saakka.

 

Peruskoulut

Opetus etäopetuksena 16.3-20.3.2020.

 

Varhaiskasvatuksen yksiköt                   

Varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna normaalisti ja tilannetta arvioidaan aktiivisesti.

 

Kehitysvammaisten päivätoiminta

Toiminta jatkuu toistaiseksi normaaliin tapaan, mutta siivousta tehostetaan. Tilannetta arvioidaan aktiivisesti.

 

Asiointikyydit

Toiminta jatkuu toistaiseksi normaaliin tapaan. Tilannetta arvioidaan aktiivisesti.

 

Toivakkatalo

Toivakkatalon aukioloaikaa arvioidaan 17.3.2020, kun siihen mennessä saadaan Valtioneuvoston linjaus tulevista koronatoimenpiteistä valtakunnallisesti.

Asiakkaita kuitenkin kehotetaan hoitamaan asiansa ensisijaisesti sähköisesti tai puhelimella tai sopivan erillisestä ajanvarauksesta tarvitsemansa viranhaltijan / työntekijän kanssa.

Jos kunnan omalla henkilöstöllä on hoidettavia asioita Toivakkatalon henkilöstön kanssa, asioita suositellaan hoidettavaksi puhelimen tai sähköpostin välityksellä. Toivakkatalon henkilöstöä suositellaan tekemään mahdollisuuksien mukaan etätöitä. Tällä pyritään minimoimaan infektioriski myös kunnan oman toiminnan kannalta kriittisten toimintojen (mm. palkanlaskenta, kirjanpito, IT) osalta.

Toivakkatalon iltavaraukset (myös ulkopuolisilta!) perutaan 22.3.2020 saakka

 

Kuntosali ja liikuntasali

Kuntosali ja liikuntasali ovat pois käytöstä 22.3.2020 saakka. Tilannetta arvioidaan viimeistään 21.3.2020 ja tiedotetaan sen mukaan.

 

Kirjasto + kirjaston tapahtumat

Kirjaston tapahtumat perutaan 22.3.2020 saakka. Kirjaston iltavaraukset (myös ulkopuolisilta!) perutaan 22.3.2020 saakka

 

 

 

Jaksamista kaikille tässä alati muuttuvassa poikkeustilanteessa! Muistakaa käsihygienia ja naapuriapu!

Terveisin: Toivakan kunnan valmiusryhmä (johtoryhmä + työsuojelupäällikkö)

 

Takaisin ajankohtaisiin