Siirry sisältöön

Toivakan esi- ja perusopetus etäopetukseen ajalle 16.3-20.3.2020

 

Torjuaksemme koronaviruksen COVID19 etenemistä siirrytään Toivakan kunnan kaikissa esi- ja perusopetuksen kouluissa etäopetukseen maanantaista 16.3.2020 alkaen. Päätöksen on tehnyt Toivakan kunnan valmiusryhmä 15.3.2020 klo 18.00 järjestetyssä kokouksessa. Aamu- ja iltapäiväkerhon toiminta on tauolla 16.3-20.3 välisen ajan.

Poikkeusjärjestelyt jatkuvat perjantaihin 20.3.2020 asti, mutta niitä jatketaan tarvittaessa.

Tilanne kunnassa on turvallinen koronaviruksen suhteen, mutta haluamme estää mahdollisten tartuntaketjujen syntymisen. Koulujen sulkeminen on tutkitusti tehokas keino estää ja hidastaa viruksen leviämistä. Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti.

Vaativan erityisen tuen oppilaiden huoltajia informoidaan erikseen puhelimitse sunnuntain 15.3. aikana.

Koulujen oppilaita on perjantaina ohjeistettu ottamaan kaikki oppimateriaalit mukanaan kotiin. Oppilaat tulevat saamaan ensimmäiset ohjeet etäopiskelua varten maanantaina 16.3. Wilman kautta tai mikäli Wilma ei ole käytössä, puhelimitse. Opiskelu tapahtuu kotoa käsin hyödyntäen oppilaille tuttuja opetusmateriaaleja ja tietoteknisiä välineitä, ikä- ja osaamistaso huomioiden.

Luokanopettajat ovat yhteydessä omiin oppilaisiinsa päivittäin. Yläkoulun opettajat ohjaavat aktiivisesti oppilaita opinnoissaan sähköisten välineiden kautta tai puhelimitse.

Oppilailla ja opiskelijoilla on käytössään normaalit oppilas- ja opiskeluhuollon palvelut myös etäopiskelun aikana.

Mikäli koulujen ja esiopetuksen sulkeminen aiheuttaa perheelle kohtuutonta haittaa, on syytä olla pikaisesti yhteydessä koulukeskuksen osalta rehtori Sirpa Orell-Pohjolaan puh. 050 475 1051 ja Kankaisten koulun osalta apulaisjohtaja Taina Hoskariin puh. 040 630 9205

Tiedotamme asiasta tarvittaessa lisää maanantaina 16.3.2020.

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen, 050 307 6114

Rehtori Sirpa Orell-Pohjola, 050 475 1051

Takaisin ajankohtaisiin