Siirry sisältöön

Toivakassa asuu onnellisia perheitä

Toivakassa asuu onnellisia perheitä

 

Jyväskylän kupeesta Toivakasta on moni lapsiperhe löytänyt kotoisimman paikkansa maailmassa. Kunnalla on tarjota runsas valikoima laadukkaita tontteja ja esimerkiksi niitä esitellän Jyväskylän Rakennusmessuilla 6.-8.3.2020. Tervetuloa Toivakan osastolle C-125.

Toivakassa laskiaisen aikaan seurakuntakodilla ja pihapiirissä järjestetty talviriehatapahtuma keräsi kaikkiaan 140 innokasta peuhaamaan, viettämään aikaa yhdessä ja tekemään hyvää Yhteisvastuukeräyksen nimissä. Ennen tapahtumaa vietettiin yhteistä perhemessua.

Koskelon viisilapsinen perhe oli tullut sunnuntaita viettämään Viisarimäestä. Vanhemmat Jukka ja Jessica Koskelo ovat erittäin tyytyväisiä kotikuntaansa. (kuva alla)

– Täällä on hyvin perheläheinen ilmapiiri ja aina jotain toimintaa lapsille. Heidän hyvinvointiaan ajatellaan paljon, summaa äiti Jessica. – Vielä kun saataisiin tänne lisää nuoria perheitä, lisää virtaa, täydentää Jukka ponnekkaasti.

Lapsista vanhimmat käyvät jo koulua, nuorimmat, kolmevuotias Tessa ja yhdeksän kuukauden ikäinen Jordan ovat vielä äidin kanssa kotona.

Myös Salla Niittymäki ja Ari-Pekka Valtonen lapsineen (kuva alinna) viihtyvät Toivakassa. Lapsista vanhin, kahdeksanvuotias Saku käy ensimmäistä luokkaa, pikkusisko Stella täyttää pian vuoden.

– Vaikka tämä on pieni paikkakunta, niin kaikki tarvittava täältä löytyy. Lasten aktiviteetteja on parannettu vuosi vuodelta, mutta toisaalta enemmän voisi olla tekemistä pienille lapsille, Salla pohtii.

Minkkisen perhe on tyytyväinen kotikuntansa tapahtumatarjontaan. – Toivakassa on kivaa olla vanhempi, koska täällä on paljon tapahtumia ja toimintaa niin aikuisille kuin perheillekin. Tekemistä löytyy laidasta laitaan, urheilusta taiteen ja musiikin perusopetukseen. Liikuntapaikkoja voisi kyllä kunnostaa pikkuhiljaa, että suorituspaikkoja saataisiin kohennettua, perheen liikunnallinen äiti Sisko miettii.

Hanna Walden-Mannisen pesueen, kahdeksanvuotiaan Joonatanin ja kymmenvuotiaan Pyry-Tapion mielestä asuinpaikan tärkein ominaisuus on luonnonläheisyys. Tämä arvo toteutuu Toivakassa helposti. – Parasta Toivakassa on metsä. Kaadan siellä mielelläni puita, omalta alueelta toki, sanavalmis Pyry-Tapio kertoo. – Täällä on onnellisesti peruspalvelut. Kaikki, mitä jokapäiväiseen elämään tarvitsee, löytyy Toivakasta. Lisäksi on muun muassa luistelukaukalo, hyvin hoidetut ladut ja Apinapuisto, Hanna luettelee.

Luonnon lähellä asuu myös Saara Maukonen perheineen. – Asumme mieheni kotitaloa Kankaisilla. Toivakassa on hyvä ja turvallinen olla. Lisäksi meillä on Kankaisilla oma kyläkoulu ja hyvin maalaishenkinen tunnelma, seitsenkuisen Fannin äiti kehuu.

 

Lisätietoja kunnanjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen p. 050 307 6114 

Takaisin ajankohtaisiin