Siirry sisältöön

Ystävä löytyy kirjastosta

Ystävä löytyy kirjastosta

Toivakan kunnankirjasto on monitoimitalo. Salissa kokoustaa kunnanvaltuusto ja toimiipa se monen muunkin tiedotus- tai koulutustilaisuuden tilana. Myös Puulan seutuopisto järjestää Toivakan kirjastossa monipuolisia luentoja yhdessä Ikääntyneiden yliopiston kanssa.

Viime perjantaina kirjaston vieraana oli kirjavinkkari Matti Karjalainen Tampereelta ja salin täyttivät koulukeskuksen kolkit ja viikit, jotka esittivät innokkaasti kirja- aiheisia kysymyksiä. Salista olikin lyhyt matka kirjaston puolelle lainaamaan lukemista kotiin. Jos vinkkarin vinkkaama kirja ei meinannut löytyä, kirjaston aina avuliaat Katariina ja Anne auttoivat.

Kirjastosalin seinillä on aina esillä Toivakan suuren pojan Pellervo Lukumiehen taidetta, mutta myös vaihtuvia näyttelyjä. Helmikuun ajan voi ihailla Maire Jääskeläisen edesmenneen äidin Aini Iivosen ihania pitsiliinoja. Kymmenet virkatut tai neulotut pitsiliinat vievät aikaan, jolloin pöytään katettiin Tosca-kakkua ja nautittiin ystävien kanssa Myrna-kupeista kunnon kahvit.

Lisätietoja kirjastonjohtaja Katariina Siironen, p. 040 632 9225.

Takaisin ajankohtaisiin