Siirry sisältöön

Seututerveyskeskuksen terveysasemilla tarjotaan myös lääkärin etävastaanottoa

TIEDOTE 4.10.2021 / Keski-Suomen seututerveyskeskus

Seututerveyskeskuksen terveysasemilla tarjotaan myös lääkärin etävastaanottoa

Seututerveyskeskuksen terveysasemilla voidaan tarjota lääkärin etävastaanottoa vaihtoehtona perinteiselle lääkärivastaanotolle, jos potilaan vaivan arvioidaan soveltuvan lääkärin etävastaanotolla hoidettavaksi. Myös mm. reseptin uusinnat, laboratoriolähetteet ja todistusasiat hoituvat sujuvasti etävastaanoton yhteydessä.

Etävastaanoton lääkärinä toimii Seututerveyskeskuksen oma vakituinen ja kokenut lääkäri, joka työskentelee terveysaseman tilojen sijaan erillisessä toimipisteessä videoyhteyksien välityksellä. Omasta toimipisteestään käsin etälääkäri voi tarjota vastaanottoa yhden ja saman päivän aikana useampaankin Seututerveyskeskuksen kuntaan. Etävastaanottoa pidetään tällä hetkellä säännöllisesti Toivakan, Petäjäveden, Multian, Laukaan ja Konneveden terveysasemilla.

Lääkärin etävastaanotto ei juuri eroa perinteisestä vastaanotosta

Lääkärin etävastaanotolle tullessasi saavut normaalisti terveysasemalle. Terveysasemalla hoitaja ohjaa sinut vastaanottohuoneeseen, jossa etälääkäri kohtaa sinut videokuvan välityksellä. Kuulet ja näet tietokoneen näytöllä etälääkärin ja vastaavasti etälääkäri näkee ja kuulee omalla näytöllään sinut.

Tarvittaessa hoitaja tekee sinulle lääkärin ohjeiden mukaan vastaavia tutkimuksia, kuin mitä perinteisilläkin vastaanotoilla tehdään. Tutkimuksiin voidaan hyödyntää etätutkimuslaitteita, joilla lääkäri voi hoitajan avustuksella esimerkiksi kuunnella keuhkot ja sydänäänet, tutkia korvat sekä katsoa ihon, silmien, nielun ja suun oireita.

Mahdollisten tutkimusten jälkeen hoitaja jättää sinut keskustelemaan voinnistasi kahden kesken etälääkärin kanssa. Sinulla ei tarvitse olla erityisiä teknisiä taitoja etävastaanotolle osallistuaksesi, vaan toimit vastaanotolla samoin kuin perinteisellä vastaanotolla.

Tule tutustumaan etävastaanoton toimintaan Konnevedellä

Seututerveyskeskus järjestää etävastaanoton avoimet ovet Konneveden terveysasemalla perjantaina 15.10. klo 13–15. Tällöin Konneveden kuntalaisten ja muiden kiinnostuneiden on mahdollista tutustua lähemmin etävastaanoton toimintaan, tervehtiä etälääkäriämme videovastaanoton välityksellä ja keskustella aiheesta Seututerveyskeskuksen edustajien kanssa.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Tulostettava kutsu on tämän viestin liitteenä.

Lisätietoja:
Ylilääkäri Jari Raudasoja, jari.raudasoja@seututk.fi, p. 014 269 5904

Takaisin ajankohtaisiin