Siirry sisältöön

Seututerveyskeskus kannustaa suojaamaan itsensä ja läheisensä koronarokotteella

TIEDOTE 14.9.2021 / Keski-Suomen seututerveyskeskus

Seututerveyskeskus kannustaa suojaamaan itsensä ja läheisensä koronarokotteella

Rokotus on tehokas ja turvallinen tapa suojautua vakavalta koronainfektiolta. Tämä on syytä tiedostaa varsinkin nyt, kun kokoontumisrajoituksia aletaan purkaa lisääntyneen rokotuskattavuuden ansiosta. Koronan deltamuunnos voi tarttua jo täysin oireettomassa vaiheessa, minkä takia altistuminen voi tapahtua huomaamatta.

Rokotussuojan puuttuessa on aina olemassa riski saada vakava koronainfektio. Jo ensimmäinen rokotus suojaa kohtalaisesti vakavalta koronataudilta. Tehosterokotteen jälkeen suoja vakavalta taudilta on erinomainen. Siksi sairaalahoitoon joutuu koronan takia näinä päivinä käytännössä vain rokottamattomia henkilöitä. Rokotuskattavuuden parantuessa myös tautiryvästymät ja altistumiset harvenevat entisestään, ja näin karanteeneja ja yhteiskunnan sulkutoimia tarvitaan vähemmän.

Rokotteiden saatavuus on nyt sen verran hyvä, että koronarokotuksiin pääsee Seututerveyskeskuksen kunnissa sujuvasti. Rokotusaikoja on hyvin saatavilla ajanvarauksella ja kunnissa järjestetään ajanvarauksettomia rokotuspäiviä. Keuruulla ja Laukaassa on arkipäivinä järjestettävien rokotuspäivien lisäksi mahdollisuus rokotukseen myös lauantaina 25.9. klo 9-16. Muista tulevista rokotuspäivistä ilmoitetaan tarkemmin Seututk.fi-sivustolla ja paikallislehdissä.

Jos et ole vielä ottanut rokotusta, saat sen halutessasi helposti. Suojaa itsesi ja läheisesi!

Lisätietoja:
Ylihoitaja Sanna Porkka-Hokkanen, sanna.porkka-hokkanen@seututk.fi, p. 014 269 5905
Ylilääkäri Jari Raudasoja, jari.raudasoja@seututk.fi, p. 014 269 5904

Takaisin ajankohtaisiin