Siirry sisältöön

Jyväskylä on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen, muu KSSHP:n alue on kiihtymisvaiheessa

Tiedote 9.8.2021

Jyväskylä on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen, muu KSSHP:n alue on kiihtymisvaiheessa

Keski-Suomen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä päätyi tänään siihen, että Jyväskylä siirtyy koronavirusepidemiassa leviämisvaiheeseen ja muu sairaanhoitopiirin alue jatkaa kiihtymisvaiheessa.

Jyväskylän statusta päädyttiin muuttamaan korkean ilmaantuvuusluvun vuoksi, joka hankaloittaa huomattavasti perusterveydenhuollon toimintaa. Ilmaantuvuusluku on Jyväskylässä ollut 158,2 viimeisen kahdenviikon aikana 100 000 asukasta kohden. Tämän lisäksi kokouksessa jaettiin yhteinen huoli kaupungin perusterveydenhuollon toimintakyvystä, joka on viime aikoina ollut koronan vuoksi varsin kuormittunutta. Jäljitys onnistuu Jyväskylässä tällä hetkellä noin 50 %. Tartunnan ketjuja on useita ja nyt on pelko siitä, että kohta ei enää pystytä tietämään, mistä ihmiset ovat saaneet koronatartunnan. Tällä hetkellä on tiedossa, että korona on viimeviikkoina levinnyt Jyväskylässä hyvin nopeasti erilaisissa yksityistilaisuuksissa, ravintoloissa ja festareilla. Valtioneuvosto tulee päättämään tänään annettavien tietojen perusteella myöhemmin, otetaanko Jyväskylässä käyttöön esimerkiksi ravintolatoiminnassa leviämisvaiheen kriteerit.

Äänekoskella puolestaan ollaan viimeviikolla eristysten ja karanteenien ansiosta menty parempaan suuntaan ja muualla sairaanhoitopiirien alueella yksittäisiä tartuntoja on viime viikkoina todettu usealla paikkakunnalla. Koronanyrkki päätyi tänään siihen, että Jyväskylä pois lukien muu sairaanhoitopiirin alue pysyy kiihtymisvaiheessa.

Koronanyrkki toi kokouksessa esiin myös huolen kansalaisten välinpitämättömyyden leviämisestä. Koronanyrkki muistuttaakin kansalaisia siitä, kuinka tärkeä on nyt käyttäytymistavan muutos, eli maskeja käytetään lähikontakteissa ja eikä turvavälien tärkeyttä epidemian hillitsemisessä unohdeta. Myös kaikkien yli 12 -vuotiaiden olisi hyvä muistaa koulujen alkaessa maskisuositus lähikontakteissa. Koronanyrkki haluaa vedota myös kaikkiin kansalaisiin, että he ottaisivat koronarokotteen sekä siihen liittyvän toisen tehosterokotteen.

 

Lisätietoja:

Juha Kinnunen, KSSHP:n johtaja, Koronanyrkin pj. 040 5675415

Takaisin ajankohtaisiin