Siirry sisältöön

Kirkkoremontti käynnistyi

Toivakan kirkon vesikaton ja julkisivun korjaustyöt ovat alkaneet. Peltikatto uusitaan, yläpohjan ilmanvaihtoa parannetaan sekä julkisivu maalataan. Kirkon uusi väritys tulee mukailemaan nykyisiä värisävyjä. Työmaan pääurakoitsijana on kangasniemeläinen RPJP rakennus Oy.

Rakennuskonsulttina ja työmaavalvojana toimii Vahanen Oy Jyväskylästä. Alueella tapahtuvista korjaustöistä huolimatta kirkko pystytään pitämään lähes normaalissa käytössä, samoin hautausmaalla voi turvallisesti liikkua. Pysäköintialue on normaaliin tapaan alueella vierailevien käytössä.
Työmaa-alue on aidattu asianmukaisesti ja kirkkoon pääsee kulkemaan väliaikaisia kulkureittejä pitkin. Työskentely tapahtuu normaalin työajan puitteissa, eli arkisin noin aamuseitsemän ja iltapäivän kello viiden välillä.
Korjaustyöt on arvioitu valmistuvan tämän vuoden lokakuuhun mennessä.
Toivakan päätytornillinen pitkäkirkko rakennettiin arkkitehti L. I. Lindqvistin suunnitelmien mukaan vuosina 1879–1882. Kellotapuli on valmistunut aiemmin vuonna 1871. Tyyliltään kirkko edustaa uusgotiikkaa.
Nykyisillä korjaajilla on kuuluisia edeltäjiä, varsinkin kirkon sisäpuolella.
Kirkko korjattiin 1920-luvulla arkkitehti Alvar Aallon johdolla. Aalto suunnitteli kirkkoon myös kirkkoesineistöä. Aallon käsialaa olivat kirkon katon aiemmat maalaukset, kattokruunu, saarnatuolin koristelu, kaksi takorautaista kynttilänjalkaa, valaisimet ja kynttilät. Vuonna 1973 toivakkalainen taiteilija Pellervo Lukumies maalasi kirkon kattomaalaukset ja loi samalla Toivakan suurimman matkailuvaltin.

Työmaakokouksessa kirkon edessä  RPJP:n työnjohtaja  Risto Ylönen (vas.), rakennustarkastaja Jari Vuopio, Heikki Kangas, projektivastaava Jari Roikonen, kirkkoherra Panu Partanen, valvoja Jaakko Pöntiö ja arkkitehti Jussi Kantonen. 

Takaisin ajankohtaisiin