Siirry sisältöön

Jyväskylän seudun ympäristöterveys on aloittanut uuden tartuntatautilain muutoksen mukaisen valvonnan toimialueellaan

Henkilö laittaa käsiin käsidesiä.

Jyväskylän seudun ympäristöterveyden viranhaltijat toteuttavat tartuntatautilain mukaista valvontaa terveydensuojelulain ja elintarvikelain mukaisten tarkastusten yhteydessä. Lisäksi tarkastuksia voidaan tehdä Aluehallintoviraston tai Traficomin pyynnöstä. Tällöin tarkastuskohteet voivat olla myös muita, kuin terveydensuojelu- tai elintarvikelain mukaisia valvontakohteita. Valvonnalla on tarkoitus ennaltaehkäistä koronan leviämistä. Valvonnan yhteydessä annetaan ohjausta ja neuvontaa.

Tartuntatautilain valvonnassa kiinnitetään huomiota seuraaviin asioihin:

  • Asiakkaiden ja osallistujien käsien puhdistusmahdollisuuteen
  • Onko asiakkaille ja osallistujille annettu toimintaohjeet riittävän etäisyyden ylläpitämiseen, käsien puhdistamiseen ja muihin vastaaviin toimiin tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi
  • Tilojen ja pintojen puhdistamiseen
  • Onko tilojen hallinnasta vastaava toimija järjestänyt asiakkaiden ja osallistujien oleskelun sillä tavalla väljästi, kuin se on toiminnan luonteen mukaisesti tarkoituksenmukaista

Tartuntatautilain vaatimuksiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia on valtakunnallisesti kerätty aluehallintoviraston verkkosivulle https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta. Sivustolta voi myös tarkistaa voimassa olevat rajoitukset eri alueilla. Aluehallintoviraston ylläpitää myös koronainfoa, josta voi kysyä lisätietoja yrityksiä koskeviin tartuntatautilain tulkintoihin koronainfo(@)avi.fi, puhelinnumero: 0295 016 666, ma–pe klo 8–11.30 ja 12.30–16.

Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan, Uuraisten ja Äänekosken kuntalaiset voivat ilmoittaa tartuntatautilain vaatimuksiin liittyvistä puutteista asiakas- ja toimitiloissa sekä esittää kysymyksiä Jyväskylän seudun ympäristöterveyden yleisen sähköpostin kautta ymparistoterveys(@)jyvaskyla.fi.

Lisätietoja:
Hanna Yksjärvi, ympäristöterveyspäällikkö,
p. 050 472 4850 hanna.yksjarvi@jyvaskyla.fi

Takaisin ajankohtaisiin