Siirry sisältöön

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Koronanyrkki vetoaa kansalaisiin, että yksityistilaisuuksissa noudatettaisiin annettuja suosituksia ja matkustelua alueille, joissa ilmaantuvuus on korkea kehotetaan välttämään

KSSHP:n Koronanyrkki vetoaa kansalaisiin, että yksityistilaisuuksissa noudatettaisiin annettuja suosituksia ja matkustelua alueille, joissa ilmaantuvuus on korkea kehotetaan välttämään

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä ns. Koronanyrkki suosittelee tämän päiväisessä kokouksessaan KSSHP:n alueelle, ettei yli 10 henkilön yksityistilaisuuksia järjestetä maaliskuun aikana. Koronanyrkki muistuttaa, että jos kunta itse on jo antanut tai antaa tiukempia suosituksia, niitä tulisi kuntakohtaisesti noudattaa. Esimerkiksi Jyväskylän kaupunki on jo aiemmin antanut suosituksen, ettei yli 6 henkilön yksityistilaisuuksia järjestetä maaliskuuna aikana. Yksityisitilaisuuksiksi luetaan kaikki ne tapahtumat, jotka eivät ole yleisölle avoimia esimerkiksi yksityiset illanvietot ja syntymäpäivät.

Koronanyrkki vetoaa nyt kansalaisiin sekä nuoriin, että myös vanhempiin ikäryhmiin, että he myös noudattaisivat yksityistilaisuuksiin annettuja kokoontumisrajoituksia. Näin siksi, että tämän päivän kokouksessa todettiin viime aikoina tartuntojen lähteneen liikkeelle myös yksityistilaisuuksista. Kokouksessa todettiin myös, että osa tartunnoista on haettu muun muassa leviämisvaiheessa olevilta alueilta. Koronanyrkki suositteleekin, että KSSHP:n asukkaat välttäisivät matkustelua niille alueille, joissa taudin ilmaantuvuus on korkea.

Jyväskylä kiihtymisvaiheessa, muualla KSSHP:n alueella edelleen perustasolla

Koronanyrkki käsitteli kokouksessaan myös KSSHP:n alueen epidemiologista tilannetta. Jyväskylässä koronatilanne on ollut viimeisen neljän viikon aikana hyvin tasainen ja tartuntoja on ollut kuukauden ajan reilut 40 tartuntaa per viikko. Vaikka tilanne ei ole viime viikkoina Jyväskylässä huonontunut, kokouksessa todettiin Jyväskylän kuitenkin täyttävän edelleen kiihtymisvaiheen kriteerit.

Muiden sairaanhoitopiirin alueen osalta päädyttiin edelleen siihen, että Jyväskylää lukuun ottamatta muu maakunta on edelleen perustasolla. Kokouksessa todettiin, että vaikka tartuntoja on tullut lisää pienempiin kuntiin, jäljitys on onnistunut, altistustieto on saatu hyvin selvitettyä, tartuntavaarassa olevat ihmiset on asetettu karanteeniin eli kun ketjut ovat hyvin hallinnassa kiihtymisvaiheesta ei voida puhua.

Koronanyrkin puolesta,

Juha Kinnunen, KSSHP:n johtaja, Koronanyrkin pj.

Takaisin ajankohtaisiin