Siirry sisältöön

KSSHP:n alueen kunnat ovat siirtymässä yli 80 vuotiaiden rokottamiseen

KSSHP:n alueen kunnat ovat siirtymässä yli 80 vuotiaiden rokottamiseen – alle 70 vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia pystytään tunnistamaan KSSHP:n alueella potilasrekisteristä

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Koronarokotekoordinaatioryhmä totesi tämänpäiväisessä kokouksessaan, että koronarokotusten osalta sairaanhoitopiirin alue on siirtymässä yli 80 -vuotiaiden kotona asuvien rokottamiseen. Tämän jälkeen rokotusvuorossa ovat yli 70 -vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat henkilöt. Kokouksessa linjattiin, että tätä varten KSSHP:n potilasrekisteristä pyritään THL:n priorisointijärjestyksen mukaisesti tunnistamaan ne henkilöt, jotka ovat oikeutettuja saamaan nimenomaan riskiryhmiin kuuluvana koronarokotteen.

  • Kokouksessa todettiin myös, että edelleenkin THL:n ylläpitämä rokotusrekisteri laahaa jäljessä ja sen kattavuus on KSSHP:n osalta noin 50 %. Kokouksessa muistutettiin, että nyt THL on pyytänyt kuntia tarkistamaan, että perusterveydenhuoltoon luodussa avohoidon hoitoilmoituksessa (Avohilmossa) yhteydet toimivat, jotta rokotukset saadaan ajantasaisesti kansalliseen rekisteriin.
  • Kokouksessa tuotiin esille, että kansalaisille on syytä tiedottaa, että koronarokotuksia ei voida antaa erikoissairaanhoitoa tarjoavassa Sairaala Novassa, koska perusterveydenhuollossa oleva Avohilmo -rekisteri ei ole siellä käytössä ja rokotukset muutoinkin ovat kuntien tehtävänä.
  • Kokouksessa tuotiin esille, että kaksi rokoteannosta saaneiden työntekijöiden ei tarvitse jäädä karanteeniin, vaikka he olisivat altistuneet koronalle.  Kokoontumisrajoituksia, maskisuosituksia ja muita koronavarotoimia on kuitenkin noudatettava, vaikka yksikön työntekijät olisikin rokotettu. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, milloin seuraavat terveydenhuollon työntekijäryhmät rokotetaan. Päätöksen tästä tekee THL.

 

KSSHP:n koronarokotekoordinaatioryhmän pj., johtajaylilääkäri Juha Paloneva

Takaisin ajankohtaisiin