Siirry sisältöön

Koti kalavesien äärelle

Koti kalavesien äärelle

Toivakka tarjoaa kalamiehille ja -naisille huikeita onnistumisen elämyksiä ja evästä ruokapöytään. Järviä kunnassa on lähes sata ja asutus, myös monet kunnan myytävänä olevat tontit myötäilevät vesistöjä. Keskustan Saarinen ja Aittojärvi, sekä Huikon Maunonen ja Kierikka tarjoavat huikean kauniita maisemia, puhumattakaan laajasta Leppävedestä ja kaiken kruununa Nisulan kylällä sijaitsevat Päijänteen rannat.

Toivakan kalastusharrastajat ovat lähteneet pilkkeineen ja verkkoineen talvikalan pyyntiin.  Esimerkiksi huikkolaiset Sari Ravalt ja Janne Montonen ovat harrastaneet talvikalastusta aina jääkelien salliessa.
– Meille mieluisinta on pilkkiminen ja talviverkotus. Tammikuu salli viimein jäiden puolesta laskea verkot ja tulos voi olla joskus todella hieno. Toivakan vesissä ui pulkankin mittaisia kuhia. Kahdelta peräkkäiseltä kalareissulta saimme hyvänkokoiset kuhat kotiin vietäväksi, kertoo Montonen.

Toivakan vesistöjen kuhakannan lisääntyminen lienee pitkälti Pekka Liukkosen kalankasvatustiimin ansiota. – Olemme pitäneet siitä huolen, että kaikkiin alueemme lampiin ja järviin on istukkaita viety. Istukkaat siirretään kesän kasvun jälkeen, jolloin kuha on mitaltaan 7-8 senttiä ja siika 10-12 senttiä. Ostajina ovat alueen osakas- ja kalastuskunnat, kertoo kalankasvattaja Liukkonen.

 

Lisätietoja Toivakan tonttitarjonnasta: 

Tekninen johtaja Jukka Paalanen, p. 040 640 2034  

Kunnanjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen, p. 050 307 6114 

Tontit Etuovi-palvelussa

Sari Ravalt ja pulkan täyttävä kuha. Kuva Leena Lahtinen.

Takaisin ajankohtaisiin