Siirry sisältöön

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt koronatartuntojen osalta perustasolta kiihtymisvaiheeseen

Tiedote 30.11.2020

Nyrkin näkemys: koko KSSHP:n alue kiihtymisvaiheessa

KSSHP:n alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä päätyi tänään yksimielisesti toteamaan, että koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt koronatartuntojen osalta perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Päätöstä perusteltiin sillä, että viimeisen kahden viikon aikana koko sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuus on ollut nousussa. Nousua ei ole siis tapahtunut vain Jyväskylässä, vaan koko sairaanhoitopiirin alueella. Myös valtakunnallisesti tartunnat ovat olleet koko ajan kasvussa ja tartuntojen määrän ennakoidaan lisääntyvän entisestään.

Nyrkki oli huolissaan KSSHP:n tilanteesta ja katsoi, että ennakoivia toimia täytyy tehdä tarpeeksi ajoissa, etteivät alueen tapausmäärät lähtisi hallitsemattomaan nousuun ennen juhlakautta.

Kiihtymisvaiheen suositusten mukaisesti Nyrkki suosittelee, ettei KSSHP:n alueella järjestetä yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia seuraavan kahden viikon aikana. Tämän jälkeen Nyrkki tarkastelee asiaa uudelleen. Yksityistilaisuuksia ovat esimerkiksi syntymäpäiväjuhlat, ylioppilasjuhlat sekä yksityiset illanvietot ja muut yksityisesti järjestetyt vastaavat tilaisuudet.

Nyrkki totesi myös, että yksittäiset kunnat ja kaupungit KSSHP:n alueella voivat antaa myös tiukempia kokoontumisrajoituksia, jos katsovat sen tarpeelliseksi. Esimerkiksi Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä antoi jo viime perjantaina suosituksen, ettei yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksia järjestetä 15.1.2021 mennessä Jyväskylässä.

Nyrkissä todettiin myös, että kansalaisten tulisi nyt harkita millaisia kokoontumisia kannattaa ylipäätään järjestää. Erityisen huolissaan oltiin siitä, että tällä hetkellä koronatartuntoja ei ole vain nuorilla vaan myös vanhemmissa ikäryhmissä. Myös altistuneiden määrä on viime viikkojen aikana lisääntynyt huimasti.

Julkisten yleisötilaisuuksien osallistujamääristä Aluehallintoviranomainen tekee uudet linjaukset tämän viikon aikana.

Seuraavan kerran KSSHP:n alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä kokous on 7.12.2020.

 

Lisätietoja:

Juha Kinnunen, 040 5675 415

Nyrkin pj., KSSHP:n johtaja

 

Takaisin ajankohtaisiin