Siirry sisältöön

Jo sadas rakennuslupa Toivakkaan tänä vuonna

Jo sadas rakennuslupa Toivakkaan tänä vuonna

Toivakan Huikosta, kahden järven kainalosta, ihan maalta, mutta palvelujen läheltä ja pikitien varrelta löytyi Heidi ja Jani Puurulan, neljän lapsen ja parin koiran unelmakodin paikka.

Talo vaatii vielä pientä laittoa, sillä sitä on tulipalo tärvellyt ja aika tehnyt tehtävänsä, mutta hiukan rähjääntyneen ulkokuoren alla piilee hyväkuntoinen 50-luvun hirsitalo. Puurulat ovat jo rakentaneet tontille ison varaston.

– Kun muutetaan omakotitalosta omakotitaloon, niin varastoitavaa tavaraa on, Jani Puurula toteaa.

Rantasaunankin he ovat ehtineet omaan rantaan kunnostaa ja uima- ja kalavedet viime kesänä perusteellisesti testata. Puurulan perheeseen slogan ”Toivakka tuntuu hyvältä”, on selvästi tehonnut.

Jo yhden omakotitalon rakentanutta perhettä ei käynnissä oleva projekti pelota. Sillä aikaa kun taloa kunnostetaan, perhe aikoo asua tontille tuotavassa parakissa, johon rakennetaan lapsille huoneet ja keittiö, sekä asennetaan ilmastointi. Varsinaisen kodin valmistuttua parakin voi myydä eteenpäin.

– Tämän kokoiselle perheelle vuokra-asunnon löytäminen ei olisi ollut ihan helppoa, joten tämä ratkaisu tuntuu meille parhaimmalta, Heidi ja Jani Puurula kertovat.

Tälle väliaikaisratkaisulleen he hakivat rakennuslupaa Toivakan kunnasta ja juri heidän hakemuksensa oli 100. hakemus tänä vuonna. Luku sisältää toimenpidelupia ja -ilmoituksia sekä maisematyölupia tai purkulupia sekä poikkeamishakemuksia. Tasalukua kannattaa Toivakassa jo pikkuisen juhlia, sillä koko viime vuonna lupia myönnettiin 99 kappaletta ja nyt määrä ylitettiin siis jo syyskuun lopussa. Rakentaminen on oletettavasti suuntautunut asuinrakentamiseen, sillä Toivakan väkiluku on elokuun loppuun mennessä kohonnut 16 henkilöllä. Jos tahti jatkuu loppuvuoden samanlaisena, prosentin väestönkasvu vuodessa on täysin mahdollista.

– Olemme valtavan iloisia tästä kehityssuunnasta ja teemme myös kunnassa kaikkemme, että sama tahti jatkuu, kunnanjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen kertoo.

Tällä hetkellä Puurulan perhe asuu Lievestuoreella, mutta Toivakkaan heitä houkuttivat kauniin tontin lisäksi pikkukunnan mutkattomuus, hyvät palvelut ja Heidin työpaikka Hoivakoti Soivakassa.

– Yhteistyö Toivakan kunnan kanssa on sujunut todella hyvin ja Lupapiste-palvelu on tosi kätevä. Rakennustarkastaja Jari Vuopio totesi, että kaikki asiat tehdään lain mukaan, mutta mahdollisimman helposti. Se on minusta hyvä lähtökohta asioiden hoitoon, Jani Puurula sanoo.

Myös lasten kannalta Toivakka houkutti. Viimeistään vuodenvaihteessa he aloittavat uudessa koulussa.

– Kyllä lasten on parempi maalla kasvaa, uskovat Heidi ja Jani Puurula.

 

Lisätietoja 

rakennustarkastaja-ympäristösihteeri Jari Vuopio p. 040 660 5388

tekninen johtaja Jukka Paalanen p. 040 640 2034

kunnanjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen p. 050 307 6114

 

Kierikka-järven rannallakin on tänä syksynä kaunis ruska. Heidi, Jani, Elina, Ruusa ja Aku Puurulalla riittää omalla tontilla puuhasteltavaa.

Takaisin ajankohtaisiin