Siirry sisältöön

Toivakka tänään

Sano YEAH, ilmoittaudu kerhoon ja löydä oma lajisi

Toivakan kunta sai Aluehallintovirastolta neljän tuhannen euron erityisavustuksen käytettäväksi lasten ja nuorten liikunnan harrastuksen tukemiseksi alkaneelle vuodelle. Hankeavustuksella mahdollistetaan täysin uudenlainen liikuntakerho nimeltä YEAH!, jonka toteutuksesta vastaa ToivakanRivakka. Aivan vielä toimintaa ei ole saatu käynnistettyä, sillä ilmoittautumisia oli hieman liian vähän. – Osallistujia pitäisi olla vähintään kymmenen, jotta saamme joukkuelajit toteutettua, kertoo Rivakan puheenjohtaja Jenni Ruohonen. Liikuntakerho on tarkoitettu 7-15 -vuotiaille lapsille ja nuorille.

YEAH!kerhossa lapset ja nuoret saavat liikkua turvallisessa, ohjatussa ympäristössä eri lajien parissa. Tämä auttaa esimerkiksi niitä lapsia ja nuoria, jotka eivät ole vielä löytäneet omaa kutsumuslajiaan. YEAH!kerhossa kun pääsee tutustumaan useaan eri harrastukseen samalla kerralla. – Tarkoituksena olisi, että pääsisimme kokeilemaan erilaisia lajeja matalalla kynnyksellä. Myös osallistujien toiveita kuunnellaan ja lajeja vaihdellaan monipuolisesti. Ruohonen painottaa, että osallistua voi omien aikataulujen mukaan. – Koska emme varsinaisesti etene kerhossa, vaan lajeja vaihdellaan, mahdollistaa se joustavamman osallistumiskäytännön. Kunnan nettisivuilla on nähtävillä liikuntakerhon tarkemmat tiedot, ilmoittautuminen toimintaan tapahtuu täältä.

Sata kertaa pelastamaan vuonna 2019

Pelastusasema 36 eli Toivakka sai vuonna 2019 sata hälytystä. Rakennuspaloja oli kolme ja rakennuspalovaara vei liikkeelle kerran. Maastopalot työllistivät Toivakan pelastuslaitoksen miehistöä vuonna 2019 10 kertaa. Saman verran oli myös liikennevälinepalojan. Vilkas nelostie kulkee Toivakan läpi ja liikenneonnettomuuksia kirjattiin viime vuonna Toivakassa 19.  Öljyvahinkotehtäviä suoritettiin kaksi. Ensivasteryhmä lähti liikkeelle 18 kertaa. Vahingontorjuntatehtäviä oli 17.

Takaisin ajankohtaisiin