Siirry sisältöön

Toivakka tänään

Arto auttaa aina

Kaikki tuntevat Arton. Jos mieli on maassa tai joku on loukannut, Arton hymy valaisee päivän. Arto Virtanen tunnetaan Toivakan kylällä avuliaana miehenä, joka auttaa mm. myyjäistapahtumissa paikalle tulleita myyjiä ja Toivakan kunnan toimijoita. Hänet tapaa usein myös huolehtimasta urheilukentän liikuntapaikkojen kunnosta.
Hän itse sanoo olevansa kenttämestari VK, eli vailla koulutusta. Koulutusta tai ei, Arto on ollut monessa avuksi ja kyläläiset antavat hänelle siitä tunnustusta ja kiitosta.
Monitoimimies Arto Virtanen täytti viime syksynä 50 vuotta ja seurakuntakodille kokoontui suuri joukko ystäviä juhlimaan iloista sankaria. Ohjelmassa oli yhteislaulua, musiikkia ja runonlausuntaa. Muistamiset Arto toivoi Toivakan seurakunnan tilille ja niitä kerättiinkin mukava potti yhteiseksi hyväksi.

Mitä Toivakka edellä, sitä maailma perässä

Pieni Toivakka on ainakin parissa tasa-arvo-asiassa ollut aikaansa edellä. Toivakassa käytiin peruskoulua jo silloin, kun muu Suomi taapersi kansakouluun. Myös tasa-arvoinen vessakulttuuri kukoistaa Toivakassa.
Jo 1987 valmistuneeseen Toivakan kirjastoon tehtiin unisex-vessa ja pari vuotta sitten rakennetussa Toivakkatalossa jatkettiin samoilla linjoilla. Tulevaisuudessa sukupuolia erottelemattomat vessat tulevat todennäköisesti yleistymään kaikkialla. Asiointia voi käydä vaikka harjoittelemassa Toivakkatalolla.
Toivakkatalolla työskentelevät työllisyys- ja hyvinvointikoordinaattori Mia Friman ja oven takana jonottava etsivä nuorisotyöntekijä Iivari Peltonen ovat jo konkareita.

Takaisin ajankohtaisiin