uk de

Tontit, talot ja asunnot

Toivakan kunnassa on tontteja sekä Toivakan keskustassa että kylillä. Tutustu kunnan runsaaseen tontti- ja asuntotarjontaan.

Päätös asuinpaikasta on yksi suurimpia valintoja, joita teet elämäsi aikana. Siksi kannattaa valita huolella. Toivakka täyttää kaikki nykyasumisen trendit ja tarjoaa sinulle juuri sellaisen mahdollisuuden, josta olet unelmoinut.

 

Mitä toivakkalaiset ovat sanoneet kotikunnastaan?*

"Maalaismiljöö lähellä kaupunkia, ihana paikka elää, asua ja kasvattaa lapsia."

"Vireä, ystävällinen, ihmisläheinen"

"Toivakka on minusta paikka, jossa on hyvä asua. Kaikki palvelut ovat hyvät, ei tarvitse lähteä kaupunkiin kuin jonkin erikoistavaran takia. Päivittäistavarat saadaan kaikki omalta kirkonkylältä. Terveyskeskus on hyvä verrattuna moneen muuhun kuntaan. Siellä on osaava ja ennenkaikkea ystävällinen henkilökunta. Olemme asuneet Toivakassa puolitoista vuotta, ei ole tarvinnut katua, että muutimme tänne. Mielellämme suosittelemme ulkopaikkakuntalaisille Toivakkaa."

*Lähde: Toivakan kuntalaiskysely, kevät 2018


Toivakan tontit ovat erittäin kohtuullisen hintaisia laatuunsa, kokoonsa ja sijaintiinsa nähden. Mistä muualta saat puolen tunnit säteellä 100 000 asukkaan kaupungista tontin järvinäköalalla alle 10 000 eurolla? Kiinnostuitko? Tutustu alempaa tontteihin tai tule paikanpäälle tutustumaan: jätä yhteydenottopyyntö esittelyä varten nyt.

Ladataan...

Toivakan kunnan asemakaava-alueen vapaat tontit löydät alla olevalta kartalta.

Lisätietoja eri alueista alempana tällä sivulla.

 

Miksi kaikista maailman paikoista muuttaisit Toivakkaan?

Ensinnäkin Toivakka on ihanan mutkaton. Toivakassa elämä on sujuvaa ja mukavaa. Ei tarvitse ahdistua kaupungin hektisyydestä ja arjen palvelut ovat kuitenkin kivenheiton päässä omalla kylällä. Luonnossa oleminen laskee tutkitusti stressitasoa - kun koti on lähellä luontoa, sinun on helppo palautua ja rentoutua.

Lisäksi Toivakassa on tilaa elää. Toivakan tilaville tonteille mahtuu monen kokoisia unelmia - toteuta omasi juuri sellaisena kuin olet suunnitellut. Takaamme, että se onnistuu täällä.

Millaisia vaihtoehtoja sitten on? Toivakan kirkonkylällä on Saarisen rannan tuntumassa 1500-2800 m2 neliön rakennusvalmiita omakotitontteja. Rakennusoikeudet näillä tonteilla jopa yli 540 m2.  Etäisyys kouluun 1 km, päiväkotiin 1 km, kirjastoon 1km, kauppaan 800 m, ravintolaan 850 m, apteekkiin 850 m, pankkiin 850 m, kampaamoon 900 m, terveysasemalle 1,2 km, urheilukentälle 1,4 km, luontoon 0 m, Jyväskylään 35 km. Mitä muuta vielä tarvitset?

Mutta on meillä muutakin tarjolla. Toisenlaisen unelman voit toteuttaa Kankaisten kylällä. Kankaisille valmistuu marraskuuksi 2018 uusi päiväkoti-koulu, jonka välittömästä läheisyydestä myydään 12 lähes hehtaarin kokoista tonttia. Miltä kuulostaisi hehtaarin tontti kävelymatkan päässä päiväkodista, koulusta, urheilukentästä ja hiihtoladusta - vain 35 km päässä Jyväskylän keskustasta? Niin meistäkin. Ota yhteyttä ja kysy lisää tai varaa esittelyaika klikkaamalla alta.

Kankaisten hehtaarin määräralat

etuovi musta

 

Tonttikaupan ehdot alempana tällä sivulla.


Toivakan kunnan tontit - alue-esittely

Yritystontit

Toivakan Viisarimäen yritysalue
Toivakan uuden Viisarimäen yritysalueen tontit ovat varattavissa. Alueella on erikokoisia tontteja n. 3000 – 12 000 m2, jotka mahdollistavat erityyppisten yritysten tarpeet. Osa tonteista mahdollistaa myös yrityksen henkilökunnan käyttöön tarkoitetun asuinrakennuksen rakentamisen. Tonttien hinnat ovat edulliset, 1 €/m2. Alueella on kunnallistekniikka.

 
Saarisen alue

Omakotitalotontit ovat edullisia (1€/m2) ja isoja. Alue on yhteensä noin 5 ha ja tonttien koko vaihtelee 1390-2942 m²:iin. Venevalkama on kaikille yhteinen. Toivakan keskustan palvelut ovat läheisyydessä.

Voit rakentaa Toivakkaan sinun näköisesi, turvallisen arjen. Saarisen alue tarjoaa mahdollisuuden unelmatalosi rakentamiseen, oli se sitten kivi- tai puutalo. Varaa tonttisi tai kysy lisätietoa Toivakan kunnanvirastosta.

 
Aittojärvi-Harjun alue

Aittojärven alue on Toivakan keskustassa. Toivakan koulukeskus, tarhat, terveysasema, apteekki, kaupat ovat lähellä. Läheisellä uimarannalla on hyvä virkistäytyä niin kesällä kuin talvellakin.

Alueen läpi kulkee pohjois- eteläsuunnassa kapeahko harjumuodostelma, mikä on mäntyvaltaista metsää. Harjun molemmin puolin on suhteellisen tasaista maata. Alueen pohjoispuolella on Aittojärveen pistävä luonnontilainen niemeke.


Kakaravaaran alue


Ahokkaan alue

 
Lisätietoja:

vt. tekninen johtaja
Jukka Paalanen 
puh. 040 640 2034
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

kunnanjohtaja
Pirkko-Liisa Vesterinen
puh. 041 4666 058


Tonttien varausmaksut ja -ehdot

Näitä ehtoja sovelletaan muihin kuin asemakaava-alueella sijaitseviin omakotitontteihin.

 • omakoti- sekä asuin- ja rivitalotonttien varausmaksu on 500 €
 • varaus on voimassa kuusi (6) kuukautta varausmaksun suorittamispäivästä lukien
 • ellei tontista ole tehty varaajan kanssa kauppaa määräajan kuluessa, varaus raukeaa ja varaaja menettää varausmaksun ts. varausmaksua ei palauteta
 • varausta ei voi siirtää varausmaksua menettämättä toiselle
 • varausmaksu hyvitetään tontin oston yhteydessä kauppahinnasta
 • ostohinnan lisäksi ostajan maksettavaksi jää tontin lohkomiskulut, kaupanvahvistus, lainhuuto ja varainsiirtovero
 • ostaja sitoutuu rakentamaan tontille kahden (2) vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta lukien. Kunta voi hakemuksesta ja painavista syistä pidentää edellä mainittua määräaikaa.
 • ostaja ei saa luovuttaa tonttia edelleen rakentamattomana sopimussakon uhalla (kauppakirja)

Tontit kyläkunnilla

Toivakan kylissä on myös paljon vapaita yksityisiä tontteja. Voit tutustua kyliin toivakankylät.fi sivuilla.

 • Ruuhimäki
 • Heiska
 • Huikko
 • Nisula
 • Kankainen

 
Huikko

Yksityisiltä sopimuksen mukaan. Huikon kauniisiin järvimaisemiin on viime vuosina rakennettu monia taloja.

 
Ruuhimäki

Ruuhimäelle on viime vuosina rakennettu 1-2 omakotitaloa vuosittain. Kylällä on tonttimaata saanut edullisesti ottamalla yhteyttä maanomistajiin, kun mieluinen rakennuspaikka on löytynyt. Kylästä on haluttu kehittää väljästi rakennettu viihtyisä asuinkylä.

Ruuhimäki seuran yhteystiedot: puheenjohtaja Hannu Hyvönen 0400 784 830


Yksityiset tontit

Huikko

Huikontie 116. Kiinteistötunnus on 850-403-3-199 Katso kartta kuva TÄSTÄ

Varmista kunnan rakennusvalvonnalta suunnittelutarveratkaisun tarpeellisuus.

Hinta 20 000 €, 9900m2
Myyjä Martti Pitkäaho
puh. 040 5060 482

 

Kankainen

Kangasniementie, 41410 Kankainen 

Mahdollisuus ostaa erikokoisia omakotitontteja. Minimi koko on 5000 m2.  Tonttien hinta 1-3 euroa neliö, sijainnista riippuen. Tontteja ei ole lohkottu. Alueelle on valmistumassa kyläkaava. Joillakin tonteilla puuston arvo lisätään tontin hintaan. 

Tonttien esite 

Riitta Halttunen
Puh: 0449721108

 
Oravasaari

4-tien varressa pientalotontteja rantaoikeudella (Leppävesi)

Tontit näet täältä

Myyjät: Erkki Syvälahti puh. 050 529 9326
Pekka Syvälahti puh. 0400 876 506

Omarantainen 0,63 ha omakotitalotontti Leppäveden rannalla, Jyväskylään 23 km. Rakennusoikeutta 350 m², rantakaava vahvistettu 1.7.2009
Tiedustelut: Seija Syvälahti, puh. 016 350 207

Asunnot Toivakassa

Myytävät asunnot Etuovi.com-palvelussa