Siirry sisältöön

Toivakan kunta kannustaa kuntia tekoihin lapsiperheiden hyväksi

Toivakan kunta on hyväksynyt 29.4.2024 valtuuston kokouksessa esityksen 500 euron muksurahasta.

Laadukkaan varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen lisäksi tahdomme kuntana mahdollistaa erilaisilla perheille erilaisia vaihtoehtoja erilaisiin elämäntilanteisiin, jotka tukevat sitä kaikkein tärkeintä eli lasten ja perheiden hyvinvointia, toteaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Heidi Hakkarainen (kesk.).

1.1.2025 käyttöön otettava muksuraha kattaa 500 euron kotihoidontuen kuntalisän sekä mahdollisuuden saada lapsi yksityisen perhepäivähoidon piiriin ja saada perhepäivähoitajalle omasta lapsesta 500 euron lisän.

Kyseessä on myös merkittävä yhteiskunnallinen viesti, lapsiperheiden huoleen on vastattava konkreettisin teoin, ja tähän haastamme kaikki Suomen kunnat, lisää vt. kunnanjohtaja Touko Aalto.

Aallon mukaan lapsiperheköyhyys on kasvava yhteiskunnallinen ongelma, ja perheiden toimeentulo-ongelmat vaikuttavat merkittävällä tavalla lasten ja nuorten kehitykseen ja perheiden hyvinvointiin.

Lapsiperheiden hyvinvointi on tärkein investointi tulevaisuuteen. Sen vuoksi Toivakassa on tahdottu varmistaa toimivien peruspalveluiden lisäksi edulliset liikuntamahdollisuudet, vahvistaa perhekeskustoimintamallia ja kokeilla muksurahan kaltaisia lisätukea lapsiperheille.

 

Lisätietoja:

Toivakan kunnanhallituksen puheenjohtaja Heidi Hakkarainen,

p. 040 52 31 633

heidi.hakkarainen@toivakka.fi

 

Vt. kunnanjohtaja Touko Aalto,

p. 040 51 69 332

touko.aalto@toivakka.fi

 

Kunnanvaltuuston 29.4. kokouksen pöytäkirja kokonaisuudessaan täällä.

Takaisin ajankohtaisiin