Siirry sisältöön

Linkki-liikenne ajetaan toistaiseksi normaalisti, päivittäinen polttoainetilanteen seuranta päättyy

Päivittäinen polttoainetilanteen seuranta Linkki-paikallisliikenteessä päättyy torstaina 28.3. Liikennettä ajetaan toistaiseksi normaalisti ja suunniteltujen aikataulujen mukaisesti. Pääsiäisen aikaan 29.3.–1.4. voimassa on pyhäpäivistä johtuvia poikkeusaikatauluja.

Jos jollain kolmesta Linkki-liikenteen liikennöitsijästä ilmenee liikennöinnin estäviä polttoaineen saatavuusongelmia, liikennöitsijä ilmoittaa välittömästi asiasta joukkoliikenteen järjestäjälle. Asiakkaita informoidaan mahdollisista poikkeuksista Linkin verkkosivulla https://linkki.jyvaskyla.fi.

Muuttuneen tiedotuskäytännön taustalla on Huoltovarmuuskeskuksen ja Teollisuusliiton 27.3. käymä keskustelu, jossa osa polttoainejakelua päätettiin rajata työtaistelutoimien ulkopuolelle. Rajauksella halutaan turvata kriittisen liikenteen toimivuus, esimerkiksi suurten kaupunkien työmatkaliikenne. Lakon pitkittyessä polttoaineen saatavuudessa on Huoltovarmuuskeskuksen mukaan kuitenkin odotettavissa häiriöitä.

 

Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, p. 050 60943, kari.strom[a]jyvaskyla.fi

Takaisin ajankohtaisiin